ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

неділя, 17 січня 2021 р.

 Читання на вихідні: 
добірка новинок

  Віримо, що вже начитались різдвяних історій, просякли святковим духом, наїлись досхочу мандаринів та готові до нових читацьких випробувань та експериментів. Сайт Yakaboo пропонує вам пройтись книжковими новинками, які вийшли під зав’язку 2020, щоб тішити нас у 2021 несподіваними сюжетами. 
Ірен Роздобудько
"Метелик не кричить"
 
  Кожна жінка мріє вирватися з набридлого кола побутових проблем і почати інше життя – цікаве, насичене, незвичайне. Чи легко встояти, коли хтось обіцяє надзвичайну пригоду, сповнене коханням і турботою майбутнє? У світі, за статистикою, щорічно безслідно зникають мільйони людей. Більшість цих зникнень пояснюється цілком природними причинами: нещасні випадки, стихійні лиха. Але частина з них – це ті, хто, немов метелики, летять на світло, але потрапляють у полум’я, з якого вже не годні вирватись… 
Ерін Морґенштерн
"Беззоряне небо"
 
  Закарі Езра Роулінз звичайний студент, що живе в університетському містечку у Вермонті. Та якось йому до рук потрапляє загадкова книжка із запилюженої полиці бібліотеки. Дивна книжка розбурхує його уяву, тож він вирішує розкрити її таємницю. Подорож, сповнена неочікуваних пригод, поступово приводить його на маскарад у Нью-Йорку, до секретного клубу та підпільної бібліотеки, схованих глибоко під землею. Хлопець зустріне тут тих, хто пожертвував усім заради цього сховища.
Джудіт де Граф "Міські джунглі. 
Або як рослини допомагають 
нам творити гармонію і стиль"
 
  У "Міських джунглях" на вас чекає натхненна подорож Європою й гостювання в п’яти домівках у стилі "еко". Це видання дещо більше, ніж просто книжка, яку ви гортатимете час від часу для натхнення, і яка переважно лежатиме на вашому журнальному столику задля краси. Тут для вас зібрано десять рослинних портретів, а також багато простих порад щодо догляду за рослинами. Ні, це не енциклопедія з ботаніки. Ця книжка для кожного, хто хоче озеленити свій дім, незалежно від того, новачок він чи експерт.
 Джефф Ебботт
"Провина" 
 
  Намагаючись поновити у пам’яті події, що передували жахливій аварії, героїня фактично вимушена провести власне розслідування. Їй брешуть геть усі. Одні тому що мають корисливий інтерес, інші тому що мріють помститися за минулі образи, ще хтось тому що не бажають завдавати непотрібний, як на їхню думку, біль. Усім доведеться заплатити прозрінням, зізнанням, а комусь навіть життям. Тугий вузол, що його буде розплутано лише на останніх сторінках цього напруженого детектива.
Джон П. Стрелекі
"Повернення до кафе на краю світу" 
 
  Життя Джона назавжди змінилося після того, як він заблукав і потрапив у маленьке затишне кафе "Чому ви тут?". Чоловік провів там усю ніч і полишив це місце з новим поглядом на сенс буття загалом і на своє життя зокрема. Джон дуже здивувався, коли десятьма роками пізніше знову опинився в цьому кафе. От тільки цього разу в меню були три нові запитання. І відповісти на них уже мала Джессіка випадкова відвідувачка, яка втратила життєвий орієнтир. Час, проведений у кафе, надихає Джона і Джессіку заглибитись у себе, звіритись зі своїми цінностями й жити справжнім та насиченим життям...