ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

неділя, 17 січня 2021 р.

 6 слушних порад з книжок
https://i0.wp.com/the-pled.ru/wp-content/uploads/2017/12/5-zimnih-knig.jpg?w=480&zoom=2.625&quality=100 
  З якою книжкою почати новий рік? Яких звершень ви прагнете і вони вже на часі? В січні питання старту чогось нового стає особливо нагальним. Сайт Yakaboo виписав для вас з книжок 6 порад, які пришвидшать внутрішні трансформації. Але в погоні за "успішним успіхом" і новим життям не забувайте робити паузи та пробувати щось нове.
Харукі Муракамі 
"Про що я говорю, коли говорю про біг"
 
  Збірка автобіографічних нарисів "Про що я говорю, коли говорю про біг" Харукі Муракамі вважається найвідомішою у світі книгою про біг. Водночас це – розповідь про рух автора по життю: від бару до письма, від письма до ультрамарафону. Адже подорожувати можна і континентами, і мовами, і заняттями. Нон-фікшн у виконанні Муракамі легкий, іронічний, детальний.
Марі Кондо "Викинь мотлох із життя! 
Мистецтво прибирання, яке змінить вас" 
 
  У своїй книзі Марі наводить багато цікавих, а іноді і просто дивовижних історій про те, що вона знаходила в будинках своїх клієнтів. А також про те, як Магічне прибирання змінювало їх життя. Хтось вилікувався від шопоголизма, переставши скуповувати все підряд кожні вихідні. Хтось позбувся не тільки від непотрібних речей, але і від непотрібних зв’язків, звільнивши місце і час для дійсно важливого. Хтось за період капітального прибирання скинув зайві кілограми і визначився зі стилем в одязі. А хтось, оточивши себе тільки улюбленими речами, притягнув у своє життя і кохану людину! 
Дарка Озерна "Ви це зможете. 
7 складових здорового способу життя" 
 
  Це посібник зі свідомого ставлення до життя і покращення здоров’я. У ньому містяться рекомендації щодо раціону, внормування маси тіла і сну, фізичної активності та медичних обстежень. Всі тези та висновки базуються на сучасних наукових даних, медичних рекомендаціях та протоколах діагностики і лікування. Авторка легко і детально пояснює, як зважено і свідомо ставитися до власного здоров’я і способу життя, не впадати у крайнощі, не вірити в чарівні таблетки, магічне мислення і не вдаватися до суворих обмежень. 
Мортен Ельбек "Одне життя.
Як ми розучилися жити змістовно" 
 
  Ніколи дотепер так багато людей у світі не страждали на депресію, тривожність і стрес, як у наш гіперпоєднаний, технологічно розвинений час достатку та розмаїття. Численні дослідження беззаперечно свідчать, що почуття сенсу та призначення є засадничими для високої результативності й душевної рівноваги в роботі. Природно, що люди наполегливіше шукають мети і змістовності свого життя. Ключем до змістовності є усвідомлення неподільності людини в різних сферах її життя.  
Брюс Дейслі "Задоволення від роботи. 
30 способів кайфонути від своєї справи" 
 
 На думку автора, підвищити свою продуктивність можна не жертвуючи особистим життям чи задоволенням від зробленого. В цій книжці Брюс щедро ділиться конкретними техніками й твіками продуктивності, менеджменту, офісного співжиття і командної взаємодії та водночас – глибокими інсайтами про сам робочий процес. Ця книжка допоможе вам суттєво підвищити якість свого робочого життя і віднайти в ньому насолоду.
Пітер Браун, Генрі Редігер, Марк МакДеніел 
"Засіло в голові. Наука успішного навчання"  
 
  Вважається, що для ефективного навчання потрібна практика і ще раз практика. Багато хто переконаний: якщо багато повторювати, то можна надовго запам'ятати. Але насправді це не так. Дослідження доводять, що повторення не сприяють засвоєнню матеріалу, на відміну від деяких порівняно простих методик. Наприклад, краще переказувати інформацію, ніж просто перечитувати, знання ліпше засвоюються, якщо розглянути їх у ширшому контексті, а об'єднання знань у так звані ментальні моделі спрощують запам'ятовування складного матеріалу.