ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

неділю, 14 листопада 2021 р.

 Найзахопливіші 
фентезі-книги для юних
  Любителі помандрувати казковими світами, ви тут? До вашої уваги – добірка яскравих фентезійних книжок від Старого Лева, які неодмінно сподобаються дітям і підліткам, а також тим читачам, котрі стали настільки дорослими, що знову читають казки.
Дженніфер Белл 
"Дивовтеча"

  Коли юні Артур, Реня й Сесілія дорогою до школи беруться розслідувати загадковий вибух у будинку під номером двадцять сім, то опиняються в пастці у 2473 році на борту корабля "Принципія", яким керує капітан Ісаак Ньютон. Загублені у Дивовтечі цій епічній пригодницькій грі, що відбувається в реальності, Артур, Реня й Сесілія змушені долати випробування в різних сферах і звертатися по допомогу до справжніх історичних героїв, щоб повернутися додому. Адже час, відведений їм грою, невпинно спливає... Тож розгортайте цю книжку і подорожуйте з подивом! 
 Томас Тейлор 
"Маламандер"

  Хоча Герберту Лемону лише одинадцять років, він уже працює у столі знахідок готелю "Ґранд Наутілус". Одного разу перед ним постає особливе завдання: повернути не загублену річ а дівчинку, яка вдерлася до його комірчини. Батьки Вайолет зникли дванадцять років тому, коли вона була ще немовлям. Герберт і Вайолет беруться відшукати хоч якісь зачіпки... що приводять їх до легенди про моторошного маламандера. Чи дійсно міфічний і страшний маламандер повернувся до Морського Аду?..
 Ольга Максимчук 
"Світ у вулкані. Срібний і червоний"
Світ у вулкані. Срібний і червоний 
  Марко і Сонька Бруми звичайні третьокласники, які навіть не підозрюють, що незабаром у їхньому житті з’явиться великий білий птах. На його крилах вони помандрують у ней­мовірну пригоду. Близнюків чекає жерло прадавнього вулкана, загадкова країна Кремантура, зустріч з моторошними Сірими і великі таємниці минулого. Це історія про великий двобій зі страшною Яммою місцем, яке хоче знищити цей світ. Хто з персонажів виявиться зрадником? Хто загине? Хто виживе? Три різні пригоди сплітаються в одну-єдину історію боротьби Добра і Зла тривалістю в тисячоліття. І до останньої сторінки не відомо, хто переможе. 
Ольга Войтенко 
"У світлі світляків. На порозі ночі"
  Що станеться, якщо зникне світло? Інтернет? Зв’язок? Як зміняться міста, країни, планета? Чи зможуть сучасні люди жити в нових умовах? Троє підлітків – герої книги Ольги Войтенко "У світлі світляків" – змушені перевірити це на власному досвіді. Єві-Лізі доведеться відкласти планшет і вперше за багато років вийти на вулицю, Тімові – полишити улюблені книжки і стати її провідником у пітьмі, а Максові – заново шукати себе. Які таємниці приховує темрява? Чи зможуть друзі відшукати світло, коли навколо лише холод і нескінченна ніч? Про це — у першій частині трилогії "У світлі світляків" – "На порозі ночі".