ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

четвер, 25 листопада 2021 р.

 7 причин читати регулярно
Час для книг! 7 причин читати регулярно
  Про користь читання було сказано й написано вже дуже багато. Тому ми не будемо гратись у вашу вчительку з літератури й захочувати сісти за книжку. Просто розповімо, що ви здобуваєте, якщо полюбляєте читати на регулярній основі, і що втрачаєте у протилежному випадку. 
   Розширення кругозору
 бібліотека фото
  Уявити важко, наскільки широкі горизонти тих, хто регулярно читає. І цілком зрозуміло, чому світ того, хто не захоплюється книгами, значно тісніший. Через читання можна здобувати нові знання, вивчати невідоме й навіть подорожувати. Саме так! Книги вважаються одним із найкращих за інформативністю способів вивчати культуру інших народів. З ними жодні локдауни не страшні. Разом із знаннями збільшиться й кількість тем для розмов. Майже в будь-якій компанії вас поважатимуть, якщо проявите своє захоплення літературою.
Посилення концентрації
  Якщо ви любите робити кілька справ одночасно, то, може, одного дня таки перевершите Юлія Цезаря. Проте, якщо ви хочете встигати більше й працювати якісніше, потрібно навчитись концентруватись на одному конкретному завданні. У сучасному світі, коли телефон вибухає від кількості сповіщень із соцмереж, цього вміння досягти не так вже й просто. Проте книги навчать вас концентруватись краще, ніж найсуворіша вчителька зі шкільних часів. 15-20 хвилин читання перед роботою посилять рівень концентрації та продуктивності протягом всього дня.
Покращення уяви та креативу
читання фото
  Читати книгу – те саме, що малювати красиву картину. Проте в художніх здібностях у цьому випадку тренується ваша уява. Опираючись на описи автора, ви самі можете уявити, як виглядають герої чи місцевість, почути тон голосу чи навіть відчути запахи, згадувані в історії. Вас не ставлять перед фактом, як у кіно. Ви створюєте власне. Хто знає, можливо вам сподобається роль режисера, або ж у вас ховається письменник…
Розумова стимуляція
  Ваш мозок, як і тіло, потребує постійних тренувань, аби залишатись здоровим та сильним. Для цього не треба абонементу в спортзал чи ранкових пробіжок. Всього лиш книга та ваш час. Постійна стимуляція мозку знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Тому краще подбати про свою щасливу старість зараз і попередити ці дуже неприємні наслідки.
Тренування пам’яті
читання фото
  Сучасний світ не вимагає хорошої пам’яті. Зараз є чимало програм-нагадувань, які "пам’ятають" все за вас. Йому хороша пам’ять таки дуже необхідна для нормального функціонування. Ви можете почати вчити зараз будь-яку поезію, аби допомогти йому. Або ж просто взяти до рук книгу. Там стільки деталей треба запам’ятати: імена героїв,  їх емоції, назви міст і навіть дати.
Саморозвиток
  Цей пункт не стосується лише нон-фікшну із саморозвитку чи психології. Абсолютно кожна хороша книга будь-якого жанру допоможе вам самовдосконалюватись. Читаючи, ви мимоволі будете рефлексувати над описаними подіями, аналізуватимете їх,  шукатимете причинно-наслідкові зв’язки й проведете  паралель із власним життям. І, врешті, решт, може навіть знайдете відповіді, які вже дуже довго шукали. Кажуть, потрібні книги приходять у наше життя в потрібний час. Як і люди… 
Антистрес
чай і кни га фото
  Те, що потрібно кожному! Особливо, в період пандемії. Книги можуть дати вам потрібне заспокоєння, допомогти позбутись стресу, відволіктись від проблем й нарешті відпустити якусь ситуацію. Та що там казати, читання це відмінний спосіб розважитись і відпочити з користю. А якщо до книги додати трав’яний чай із медом, то релакс найвищого рівня вам точно забезпечений!