ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

неділя, 5 червня 2022 р.

6 книг про мандри, 
які варто прочитати
  Крижаний континент, дикі місцини на Алясці, європейські країни – сьогодні зібрали для вас кілька захопливих книг, які перенесуть хоч на трішки вас як у різні куточки світу крізь простір і навіть час. Нехай ці книги зараз подарують вам дрібку мандрівного настрою, а вже скоро – віримо – зможемо вільно мандрувати світом із мирної України!
  ВСЛ
 Маркіян Прохасько
"Мрія про Антарктиду"
  У цій книзі здійснено спробу без замаху на вичерпність синтезувати і передати читачу цілісний світ Антарктики холодного, скутого льодом, ненаселеного і досі маловивченого краю. Він простягається на континент Антарктиди та Південний океан із безліччю островів. Зануритись у мандрівку дивовижним світом криги та снігу допоможуть неповторні краєвиди регіону, незвичайні пригоди людей, історії відчайдушних першопрохідців, неймовірні наукові дослідження, загрозливі глобальні проблеми, краса живої первозданної природи, яскраві відчуття у подорожі океаном. В основі книги живі враження автора, який здійснив велику мрію і подався у захопливу подорож до Антарктиди.
Джон Кракауер 
"У дикій глушині
  Захоплива історія юнака Кріса Мак-Кендлесса, що знехтував можливостями блискучої кар’єри і відцурався родини, аби втілити свою заповітну мрію пожити самітником у глушині Аляски. Джон Кракауер, один із найпопулярніших сучасних американських письменників, емоційно веде нас слідами цієї пригоди, шукаючи відповідь на головне питання: чому за здійснену мрію Крісу Мак-Кендлессу довелося заплатити найвищу ціну? Ця книжка стала світовим бестселером, витримала кілька перевидань, і, врешті, її було успішно екранізовано.
Елізабет Ґілберт 
"Їсти, молитися, кохати" 
  Щира розповідь жінки про духовне переродження і позитивні зміни у житті. Автор книги на власному прикладі довела, що навіть після найбільших криз можна не лише відновитися, а й відкрити в собі нові грані, можливості та рівні переживань. Героїня її роману письменниця Ліз – розчарована у сімейному житті та зневірена в особистому щасті. Жінка втрачає головне: сенс та смак до життя. Аби набратися сил та повернутися до життя, Ліз вирішує подорожувати. На її шляху три країни: Італія, Індонезія та Індія. Там вона вчиться їсти зі смаком, молитися з відкритим серцем та кохати, наче вперше.
 Віржіні Ґрімальді 
"Саме час знову запалити зірки"
  Коли в тебе стільки боргів, що, здається, з них неможливо виплутатися, коли твоє благеньке родинне судно з двома доньками на борту не лише підтікає, а просто тоне – саме час їхати дивитися на північне сяйво. Анна – давно розлучена, заклопотана і втомлена від життя офіціантка – вирішує, що це найкраще рішення у момент найбільшої життєвої скрути. Три жінки вирушають у тривалу подорож, що змінила їх усіх. І вони долають шлях від цілковитого нерозуміння й відчуженості до справжньої близькості.
Богдан Коломійчук 
"300 миль на схід"
  Відень, 1920 рік. В Австрії післявоєнна економічна та політична криза. Вулиці щоразу спалахують комуністичними демонстраціями. Директорові віденської поліції надходить повідомлення про те, що одночасно дві молоді держави, Польська Республіка і Радянська Росія вимагають видачі такого собі Адама Вістовича, оберкомісара, що походить з галицького Лемберґа. Чому скромний поліціянт зацікавив найвищі дипломатичні кола? Чи вдасться уникнути міжнародного конфлікту? І що врешті комісарові приготувала доля і буремний початок ХХ століття?
Бен Елтон 
"Знову й знову"
 У центрі розповіді – колишній військовий Г’ю Стентон, який отримує незвичайне завдання – змінити історію. Для цього йому потрібно повернутись у минуле та запобігти низці подій, що несуть за собою масштабні руйнування та загибель тисячі людей. Динамічний сюжет, ґрунтовна історична складова, пошук відповіді на завжди актуальне питання "що було б, якби?", роздуми автора про дії та їх наслідки – на сторінках роману "Знову й знову".