ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середа, 2 листопада 2022 р.

Друзі перемоги й скарби
 Осінь чарівна і запам’ятовується у всіх своїх проявах, тому ми не могли обійти увагою самі затишні осінні книги для дітей, які будуть радувати вас з дитиною на протязі багатьох осінніх днів. У добірці – розмальовка про видатних українців, затишні пригоди лісовичків, гайд із письменницької майстерності та нова книжка Тані Стус.
 Оксана Лущевська 
"Твої друзi — визначнi українцi"
 
 Ця незвичайна розмальовка розповість маленькому читачеві про його видатних друзів з минулого: Тараса й Лесю, Григорія й Марію, Павла й Михайла і багатьох-багатьох інших! Кожен із них створив щось визначне для всієї нашої країни. Дитина матиме змогу розмалювати сюжети про цих особливих людей, а крім того, виконати невеличке завдання на уважність знайти пухнастого друга, що сховався на кожному розгорті.
 Галина Ткачук, Ксенія Маркевич
"Дуб трьох лісовиків"
 На лісовій галявині біля озера стоїть дуб. Настає весна життя прокидається у всьому лісі, і в нашому дубі зокрема. Це не просто могутнє дерево з великою кроною. У ньому домівка трьох друзів-лісовиків: Очеретяника, Комахи і Гайстра. Вони піклуються про ліс, товаришують з його мешканцями, пораються зі своїми лісовими справами і влаштовують великі свята. Саме зараз лісовики прокидаються, і на них чекає рік, наповнений клопотами, казковими пригодами і новими зустрічами.
 Оксана Лущевська 
"Триматись за руки, сестричко!"
  
 Десятирічні сестрички Віта і Злата діляться одна з одною своїми мріями: досхочу ходити до лісу, плавати в річці, лежати в траві горілиць і роздивлятися хмари. Вони також хочуть вивчити кілька замовлянь, щоб на Землі запанував мир, проте чарам місце тільки в казках... Натомість ця добра і дбайлива книжка розповідає, що в житті є дещо могутніше за чари. Наприклад, бути поруч зі своїми близькими та триматися з ними за руки. А якщо разом із вами ще й пудель Бука, який вміє сміятися хвостом, то це вже справді шалено!
Таня Стус "Таємні історії 
маленьких і великих перемог" 
 Нову книжку Тані Стус присвячено темі долання таких темряв у дітей: страху, відчуття безпорадності, відчаю, туги тощо. Як слушно означує у передмові дитяча сімейна психологиня Світлана Ройз, це "книжка для зцілення". За допомогою казкових історій Стус пропонує дієві й делікатні для дітей патерни усвідомлення непростих емоцій та трансформації їх на цілющі думки чи продуктивну поведінку. Але це потрібно показати на прикладі.
 Володимир Аренєв 
"Скарбничка історій"
  
 Перед нами і підлітковий фентезійний роман, і довідник з письменницької майстерності. Так, одночасно. Автор створює динамічний сюжет про самостійну і кмітливу дівчинку Урсулу з яскравим характером. У пошуках подарунка вона знаходить чарівний артефакт, який відкриває їй двері у світ чарів, проклять і міфічних створінь. Це драйвова і сповнена таємниць пригодницька історія, яка подобається шанувальникам трилогії про Бартеміуса, "Школи добра і зла" чи пригод Морріґан Кроу.