ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятниця, 4 листопада 2022 р.

 Читання на вихідні: 
кава, кулінарія
 Лише уявіть запах приготованої власноруч італійської пасти, над якою не потрібно чаклувати годинами. Або смак свіжозвареної кави тоді, коли всі сплять, а ви вже починаєте свій день. Осінь створена саме для моментів затишку та спокою. Старий Лев підготував для вас кілька книг про кулінарію, каву та вино, щоб цієї осені вам вдалося створити власну атмосферу затишку.
 Джордан Майклмен 
"Нові кавові правила" 
  
 Сучасний світ не мислить свого життя без кави. Її п’ють вдома до сніданку, під час ділових бранчів, у мандрах; каву смакують, про неї говорять з насолодою, створюють музеї кави та вдосконалюють її виробництво. У цій книжці зібрано 55 кавових правил та рекомендацій про основи варіння кави, її зберігання, а ще міфи про каву, різні цікавинки та особливості нової міжнародної культури виробництва і споживання кави.
Джеймі Олівер 
"Італійські страви з Джеймі Олівером" 
  
 Мрієте відчути атмосферу Італії і насолодитись яскравими смаками пасти, піци чи ризото та спробувати нові цікаві поєднання продуктів? У книжці "Італійські страви з Джеймі Олівером" всесвітньо відомий британський шеф-кухар зібрав понад 150 автентичних рецептів від справжніх знавців італійської кухні бабусь і мам з різних куточків Італії. Олівер пропонує як класичні, добре відомі страви, так і нові комбінації продуктів, які віднайшов сам, та пропагує основні принципи італійських кухарів: сезонність, ощадливість, легкість, насолода від процесу куховарства. 
Сергій Пожар "Кухня Карпат. 
Від простої їжі до делікатесів" 
  
 Серед страв галицької кухні бограч, чорба, лечо, кнедлики, гуляш, пироги, шніцелі і багато інших колоритних страв, люблених нині гурманами. Різноманітну і багату кухню Галичини здавна творили різні національні меншини, які тут проживали, наповнюючи її своїми традиціями. У цій книжці знайдете дбайливо зібрані рецепти та з душею приготовані страви, у яких відображено симбіоз кухонь усіх тих, хто проживав на території від Карпат до Львова, познайомитеся із так званою карпатською кухнею простих людей, які здавна зберігали і передавали рецепти своїм дітям та онукам.
Енн Баррел, Сюзанна Ленцер 
"Підкори свою кухню. 
Рецепти, що додають сил і натхнення" 
 
 Екстравагантна та життєлюбна шеф-кухар Енн Баррел давно стала улюбленицею світових телеканалів. І на телебаченні, і у своїх книжках вона ділиться рецептами приготування страв, які до цього були доступні лише в меню найкращих ресторанів. Енн Баррел доводить, що усе можна приготувати в домашніх умовах, на власній кухні: чи то досконалий омлет, чи млинці з гарбузом, рікотою та яблучно-родзинковим соусом. У цій книжці – 100 рецептів, які відкриють вам найважливіші техніки приготування різноманітних страв, десертів та напоїв.