ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середа, 16 листопада 2022 р.

Читання на вихідні: книги як 
ліки від осінньої меланхолії
 
 Крім того, що пізню осінь традиційно вважають порою меланхолії, похмурої погоди та поганого настрою, ще й виклики часу посилюють бажання згорнутися вдома калачиком та засумувати. Але… навіть в таких умовах: не залишимо депресії жодного шансу! Яскраві деталі та кольори в одязі; улюблені ласощі; час, проведений з найріднішими; атмосферні добрі фільми та, звичайно, цікавезні книги зі смаковитим гумором – саме те, що зарядить оптимізмом та додасть вам сил, енергії та натхнення на нові звершення і добрі справи! 
 Дорж Бату 
"Моцарт 2.0"
 
  Геніальний композитор Моцарт потрапив у сучасне місто. Його вражає і дивує усе: метро та галас, одяг, особливо жіночий, спосіб життя, звички й манери людей та навіть вбиральні тут такі пахучі й красиві, наче у цісарському палаці. А ще, виявляється, сучасний рояль суттєво відрізняються від звичного Моцартові клавікорду… Та доведеться пристосовуватися, адже видатному композиторові хоч і випав шанс на нове життя, дещо залишається незмінним – музика і Моцарт нероздільні.
Дорж Бату 
"Коко 2.0" 
 Хто ж не знає легендарну мадемуазель Шанель, творчиню маленької чорної сукні, твідового костюма, парфумів №5 та інших революційних модних штучок? Виявляється, що після своєї смерті Ґабріель Шанель, як і Моцарт, змогла стрибнути крізь час і простір та замешкала в Нью-Йорку ХХІ ст.! Доля підкидає геніальній кутюр’є все нові і нові сюрпризи: невгамовний Моцарт і його подруга Стася безслідно зникають. Першою ниточкою у розслідуванні стає загадкова записка, яку знаходять працівники Музею Метрополітен. Усе б нічого, але написана вона на малюнку самого Леонардо да Вінчі! Коко Шанель розуміє, що це чудова нагода з’ясувати, як і навіщо відбуваються мандрівки у часі, а головне хто за цим усім стоїть.
 Мілан Кундера
"Смішні кохання"
 Смішні кохання - Мілан Кундера (978-617-679-927-6) - зображення 1
 Кожна новела сповнена нестерпної легкості, із якою автор препарує життя героїв. Це дає змогу сприймати цю прозу водночас невимушено і з філософським самозануренням, необтяжливо і сумовито, комічно й поважно. Часом видається, наче не має особливого значення, що обирати правду чи брехню, любов чи зраду. Життя точиться поза цими категоріями, які не здатні суттєво на нього вплинути. 
Кейт Стейман-Лондон 
"Обери мене" 
 Бея Шумахер відома стильна "плюс-сайз"-блогерка. У Беї чудові друзі, натовпи фанатів і… вщент розбите серце. Несподівано Бея отримує цікаве запрошення: продюсери реаліті-шоу хочуть, аби вона стала його наступною зіркою в оточенні чоловіків, які змагатимуться за її серце. Перебуваючи під прицілом камер, дівчина розуміє, що все набагато складніше, ніж вона очікувала. Бея потрапляє у вир розкішної моди, інтернет-хейтерів, сексуальних чоловіків, романтичних пригод та можливості знайти реальне кохання посеред казки, створеної для телебачення.
Ґюдрун Скреттінґ
"Три чоловіки для Вільми"
 
 Вільмі Ваєрьод, самотній вчительці гри на фортепіано, тридцять п’ять. Вона намагається уникати небезпек та ризиків, їсти лише корисну їжу, кожен її день схожий на попередній. Та одного дня, після несподіваного візиту священника і судмедексперта, які приносять сумну звістку про смерть її батька та купку листів від нього, життя Вільми перевертається з ніг на голову. Жінка вражена: про батька вона нічого не знала, їй ніхто про нього не розповідав. Проте вона вирішує, що його листи стануть для неї своєрідним різдвяним календарем, і починає їх читати.
 Сара Гейвуд 
"Кактус"
 
 Роман "Кактус" історія жінки-колючки, якій необхідно тримати все під контролем. С’юзен Ґрін стримана й нетовариська (не надто приємна жінка, якщо чесно). Їй просто не до вподоби надмірна чутливість та емоційність. Сюрпризи? Ні-ні, сюрпризи С’юзен ні до чого. Найкраща подруга чи кохання всього життя? З цим теж не до неї. Усі ці соціальні зв’язки такі часо- й енерго­затратні… Хіба воно того варте?
Катажина Ґрохоля
"Г’юстоне, у нас проблеми" 
 
 Життя Єремії годі назвати щасливим та успішним. Щогодини з ним трапляється якась халепа. Він у свої тридцять два невдаха, безробітний кінооператор, який розійшовся з коханою, а його мати постійно втручається у синове життя. Проблеми немов кадри у кінострічці, та змінити сценарій свого життя Єремія зможе лише сам. На сторінках ви знайдете дотепні пригоди, трохи іронії та кумедних жартів, безліч життєвих ситуацій, коли уже не зрозуміло, чи то сумувати, чи то реготати.