ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середа, 27 вересня 2023 р.

Осіння добірка книжок нон-фікшн
 Молодіжний Лайфхак: 10 книг для осіннього настрою 
 Осінь – це час нових знань, цілей та пошуку себе. Пропонуємо добірку нових книжок у жанрі нон-фікшн, аби нагодувати свій мозок, опанувати корисні знання та звички і дізнатись щось нове про наш дивовижний світ. 
 Джо Диспенза "Позбудься звички бути собою. 
Зміни власне мислення"
 https://bookclub.ua/images/db/goods/60592_120354.jpg
 Мабуть, кожна людина в якийсь момент із жахом усвідомлює, що втратила здатність радіти. Відчувати радість щодня, щохвилини, щосекунди, тобто плекати в собі це почуття, незалежно від зовнішніх обставин. І тепер, щоб почуватися щасливою, доводиться заповнювати пустку всередині придбанням нової автівки, нових меблів, нового будинку тощо. Але ж це не має тривалого ефекту. До того ж, зізнаймося собі, ми витрачаємо безліч сил на те, щоб вдавати із себе людину, яку, на нашу думку, сприйме суспільство. Як змінити своє життя, як зробити так, щоб не залежати від середовища, а бути по-справжньому успішним, щасливим і жити у злагоді зі своїм Я?
Джонатан Хейбер 
"Критичне мислення" 
 Критичне мислення. Твій бронік проти інформаційної зброї - Джонатан Хейбер (978-617-8025-53-3) - зображення 1
 За кілька останніх десятиліть ми стали свідками стрімкого пришвидшення появи нових знань разом із небаченим доступом до інформації за допомогою цифрових пристроїв, які постійно з нами. Однак хибні судження так само переслідують нас на особистому й суспільному рівні. Ба більше – наша нездатність оцінювати правдивість і надійність інформації в наших незліченних кишенькових Александрійських бібліотеках означає, що ми з великою ймовірністю можемо повірити неправдивій інформації та дійти неправильних висновків на підставі "фактів", які можуть згодовувати нам ті, хто достатньо розуміється на недоліках людського мислення, аби нами маніпулювати.
 Алан Воттс "Мудрість непевності. 
Як жити в епоху тривоги"
 Мудрість непевності. Як жити в епоху тривоги - Алан Воттс (9786175481639) - зображення 1
 Ми витрачаємо надто багато часу, намагаючись передбачити й спланувати майбутнє й нарікаючи на минуле. Ми часто втрачаємо задоволення від проживання моменту, намагаючись переконатися, що наступний момент буде таким же приємним. Спираючись на східну філософію та релігію, Алан Воттс стверджує, що лише визнаючи те, чого ми не знаємо і не можемо знати, люди здатні знайти щось справді варте знання.
 В'ячеслав Халанський "Запал без вигоряння. 
Як завершити цикл стресу, 
працювати до сподоби й жити щасливо"
  
 Існує хибна думка, що вигоряння  це "хвороба" лінивих і неуспішних людей. Натомість вигоряють керівники великих компаній, топменеджери, бізнесмени, лікарі, зірки світового масштабу. Виснажує надмір робочих обов’язків, які вони виконують упродовж ненормованого робочого дня. Як зрозуміти, що ви (ваші підлеглі) емоційно вигоріли? Чому нормально зраджувати начальникові надії та прохати про допомогу? Де шукати мотивації та щастя під час війни? Відповіді  на цих сторінках.
 Рік Генсон, Форрест Генсон 
"Незламність. Як закласти міцний 
фундамент спокою, сили та щастя"