ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятницю, 18 грудня 2015 р.

На Святого Миколая в небі 
іскорка палає
   Святий Миколай – покровитель дітей, який вже не одне століття надихає вірити в чудо, допомагати іншим та виявляти милосердя. Діти з нетерпінням чекають щедрого Миколая, пишуть йому листи, вивчають вірші, співають пісні. Святий Миколай щороку приходить у кожну хатину і обдаровує кожну дитину. Він любить усіх людей, та найбільше слухняних і добрих дітей.
    17  грудня працівники  бібліотеки-філії №3 завітали до учнів 2-Б класу  НВК  №7 на урок народознавства "На Святого Миколая в небі іскорка палає". Під час заходу дітям була запропонована розповідь про життя Святого Миколая, бібліотекарі познайомили їх з народними віруваннями, прикметами, пов’язаними з цим святом, розповіли про добрі справи та вчинки Святого.
   Усі діти із задоволенням читали вірші, загадки, прислів’я про Святого Миколая та про зиму. Кожен з учасників свята проявив свої творчі здібності, отримав величезне задоволення від різноманітних ігор та вікторин. А на завершення усім дісталися скарбнички з солодкими гостинцями-миколайчиками. За гарною традицією, наприкінці свята, учасники  обмінялися листівками, створеними власноруч. Свято Миколая залишиться надовго в пам'яті  дітей та працівників  бібліотеки.