ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

понеділок, 21 грудня 2015 р.

Найкращі книги для тих, хто не любить готувати
   Люди не люблять готувати з різних причин. Одних дратує сам процес, у інших не вистачає часу, настрою або грошей, а треті просто лінуються. Пропонуємо підбірку книг для кулінарного натхнення. У цьому переліку дуже різні книжки, тому кожен обов’язково знайде серед них свою.  
Джеймі Олівер "Смачні страви за 30 хвилин від Джеймі"
    Професійний кухар Джеймі Олівер вчить дещо більшому, ніж просто приготування їжі, він вчить як отримувати від куховарства справжнє задоволення. У книзі зібрано 50 меню з докладною інструкцією. Все розписано таким чином, щоб кухар-аматор не гаяв на кухні жодної зайвої хвилини. Олівер стверджує, що всі ці смачні страви можна приготувати за півгодини. Кухар радить не експериментувати з пропорціями та інгредієнтами, оскільки він вже винайшов ідеальну формулу приготування та сумісності однієї страви з іншою.
 Олена Костюкевич "Їжа. Італійське щастя"
    Книжка зацікавить як давніх шанувальників Італії, так і тих, хто лише мріє про подорож цією країною. Завдяки авторці, перекладачці Олені Костюкевич, читач мандрує різними регіонами Апеннінського півострову, дізнається про звичаї, історію та культуру італійців і, звісно ж, знайомиться зі стравами, характерними для кожної місцини. Той, хто сподівається побачити добірку банальних кулінарних рецептів, буде розчарований, бо ця книжка набагато більше, ніж інструкція з приготування італійських страв.
Костянтин Грубич "Смачна країна" 
   Відомий телеведучий та знавець продукції зі знаком якості Костянтин Грубич побував у всіх регіонах України, де готував і смакував страви, притаманні саме цій місцевості, ознайомлювався з культурою і традиціями міст, містечок та сіл. Тому кожна зі страв у цій книзі має свою історію, унікальну рецептуру та нагадує про добрих людей, які доклалися до її творення і поширення. Крім того, всі страви супроводжують додаткові поради та спеціальні секрети від автора – як найкраще готувати, чим присмачувати і з чим подавати той чи інший смаколик. "Смачна країна" – це не лише кулінарна насолода, а й чудова нагода поглянути на Україну під новим кутом. 
 Руслан Сенічкін "Сніданки"
  Перша книга рецептів смачних, корисних та поживних сніданків від телеведучого 1+1 Руслана Сенічкіна. Це добірка найкращих ідей кулінарної рубрики його шоу. За основу було взято рецепти ранкових страв з органічних та супервітамінних продуктів кожної пори року. Добірка проілюстрована яскравими та смачними ілюстраціями. Ви знайдете тут і каші, і пироги, і салати, і рататуй, і мафіни, і різноманітні супи-пюре, і млинці, і фахітас, і ще безліч цікавих ідей для ранкового заряду енергії та гарного настрою.
Леся Гончар, Руслан Найда "Козацька кухня"
  Ґрунтовне дослідження журналістки та перекладачки Лесі Гончар і скульптора та графіка Руслана Найди містить 200 рецептів козацької кухні. Після прочитання переконуєшся, що "козацька їжа" не лише "хліб та вода", як багато хто вважав раніше. Крім власне рецептів, ця книга є своєрідним екскурсом по українській історії та літературі. Рецепти тут поєднуються з народними прислів’ями та цитатами з української класики. І хоча назви багатьох страв можуть здатися вам знайомими, все ж таки козацька кухня має свої секретні особливості приготування, без знання яких трапеза може й не вийти.
Олена Богданова "Українська кухня. Найсмачніші страви з душею"
   Ця книга сподобається шанувальникам традиційної кухні тим, для кого кулінарна книга це чіткість формулювань та виважена  точність інгредієнтів. Ідеальний порадник для людей, які цінують свій час і не потребують додаткових розважальних історій. У книжці зібрано прості та зрозумілі рецепти знайомих із дитинства страв з усієї України. На перший погляд здається, що при приготуванні всіх цих наїдків вже не можна відкрити нічого нового, однак навіть класичний червоний борщ готується інакше в різних областях нашої країни. 
Дарія Цвєк "Солодке печиво" 
  Найсолодші спогади завжди родом з дитинства. У трьох розділах книги – "Печиво", "Солодкі страви" та "Домашні заготівлі" – подано понад п’ятсот рецептів, у яких вказано набір продуктів і опис технологічного процесу приготування виробів з різних видів тіста, а також кремів, начинок, помадок, які використовують для оздоблення тортів, тістечок, баб, пирогів, рулетів, медівників, коржиків, бабок, кексів, мазурків, пудингів та різноманітних дрібних ласощів.
Книги на реальних подіяхДжерело: http://dovidka.biz.ua/knigi-na-realnih-podiyah/ Довідник цікавих фактів та корисних знань © dovidka.biz.ua
Книги на реальних подіяхДжерело: http://dovidka.biz.ua/knigi-na-realnih-podiyah/ Довідник цікавих фактів та корисних знань © dovidka.biz.ua