ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

четвер, 24 грудня 2015 р.

Новорічно-різдвяні книги 
для усієї родини
 
  Новий рік та Різдво найулюбленіші зимові свята, яких з нетерпінням чекають дорослі та дітлахи. Це чудовий час світлої радості та веселощів. Всюди чуємо дзвінкі дитячі вірші, колядки, віншування, казки й загадки. Що б там не говорили, а книга й досі залишається одним з найкращих подарунків. Пропонуємо добірку новорічно-різдвяних книг, які можна всією родиною читати святковими вечорами.
Гузєєва Н. "Божевільний новий рік"
   Головна героїня цієї історії звичайнісінька дівчинка Оленка вирішила врятувати зустріч Нового року, яка через байдужість дорослих могла перетворитись на нудний вечір. Разом зі своєю подружкою Оленка організовує справжнє свято для мешканців цілого під'їзду. Книга призначена для сімейного читання. Вона показує, що незвичайно і незабутньо зустріти Новий рік можна саме вдома.
Олена Масло "Новий рік у хрещеної" 
 
  Правдиві історії і трохи чарів із життя сучасної дівчинки та її хрещеної звичайної чарівниці. На сторінках книжечки читачі знайдуть секретні рецепти для створення чарівного новорічного свята. Книжечка напрочуд добра, дарує новорічну святкову атмосферу. Із кольоровими гарними ілюстраціями Довгяла Володимира, а чудові новорічні історії створила казкарка із Білорусі Олена Масло. Книга призначена для сімейного читання. Вона показує, що створити справжнє Новорічне Диво під силу кожному, потрібно тільки дуже сильно захотіти і докласти трохи зусиль.

Надійка Гербіш "Одного разу на Різдво"
  У цій дивовижно світлій та домашній казці живе справжній дух Різдва. Родина їжачків тато, мама та троє їхніх діток не лише разом готуються до свята, переказують історію про народження Ісуса, а й приймають несподіваних гостей двох маленьких ховрашат, які заблукали у лісі. Усі разом вони вчаться бути мудрими, розважливими і відкривати серця для доброти. Легкий і проникливий текст Надійки Гербіш доповнений блискучими ілюстраціями Юлії Пилипчатиної занурить маленьких і великих читачів у зимову казку, де навіть найбільші дива стають можливими.
Сашко Дерманський "Крамниця тітоньки Мальви"
 
   Різдво – пора див і світла, час жаданих подарунків та солодкої смакоти із чарівного фургончика-крамнички доброї й загадкової тітоньки Мальви. Але що буде, якщо раптом усе це зникне? Адже підступний пан Крук та його господиня Мряка ось-ось запанують у світі!.. Перед маленьким Тишком та його вірним песиком Кучугуркою постало нелегке завдання: повернути дідусеві-казкарю чарівну книгу, щоби врятувати Різдво і наповнити сміхом та радістю кожен дім їхнього рідного містечка.
Богдана Матіяш "Казки Різдва". 2 книги
    Ці казки пронизані світлом і спокоєм від першої літери й до останньої. Сумна Королева і чарівний олень, жінка та її мудрий працьовитий кіт, маленька Марія, якій сняться дивовижні сни, трійко ангелів – золотий, срібний і прозорий, – що приносять в дарунок радість, маленький старий Авель та його сніжні вівці – історія кожного з них наповнює серце вірою і допомагає відчути справжній дух Різдва. 
Особливий подарунок у день Святого Миколая
  Цікаві та навіть інтригуючи історії дива, що трапляються з дітьми на свято Миколая. А дивна пригода може статися несподівано і навіть вчасно порятувати. І саме завдяки Святому Миколаєві таке відбувається. Усі герої цих історій отримують особливі подарунки. Тексти живі та динамічні. Авторами є такі відомі письменники: Наталка Малетич, Марія Литвин, Оксана Лущевська, Юля Смаль, Володимир Чернишенко. Яскрава обкладинка та спокійні графічні ілюстрації – від художниці Світлани Чернишевої.
Новорічні арт-ідеї. Країна Мрій
 
   Ця книжка дещо відрізняється від усіх інших у цьому списку, оскільки тут немає святкових історій чи казок. Натомість тут можна знайти величезний вибір порад та зразків, як самому підготуватися до Різдва чи Нового Року. Янголи, різдвяні віночки, печиво, олені, сніговики – всіх цих персонажів зимових свят можна самому зробити. А для цього потрібно лише матеріали для виготовлення саморобок і натхнення.