ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

четвер, 4 лютого 2016 р.

Цікаві книги, які читаються 
за одну ніч
  Тримати читача в постійній напрузі та при цьому розповідати по-справжньому гідну історію – мистецтво, яким володіє далеко не кожен письменник. Але існують такі книги, які при невеликому обсязі здатні захопити настільки, що весь світ відходить на другий план.
   Ось добірка таких книг, здатних подарувати Вам цілу ніч (або цілий день) неймовірних вражень і залишити приємний після смак.

 Сергій Бут "Листи з того світу" 
  Андрій, студент-археолог, під час реставрації старовинного склепу знаходить дивну схованку. У ній лист невідомої жінки, яка благає того, хто знайде послання, врятувати її дочку. Хлопець вирішує знайти цю жінку і потрапляє у вир несподіваних та небезпечних пригод... Давній Львів, що оповиває містичним флером і провокує на авантюри. Юний герой, заінтригований загадкою чужої долі. Таємничі листи, ворожка, дивні кроки в порожній квартирі, ланцюг смертей і шалена пристрасть... Усе це пропонує нам у своєму дебютному романі Сергій Бут. Нас очікує страшна й захоплива казка із життя сучасного міста.
 Люко Дашвар "Покров"  
   Події роману відбуваються у ХVII столітті. Один із багатих козацьких старшин зрадив свою дружину. Коханка мала від нього народити дитину. Дружина проклинає свого чоловіка до сьомого коліна. При смерті до нього приходить ворожка. Каже, якщо згадаєш усіх своїх родичів до сьомого коліна, всіх 128 предків, то будеш прощений і твої діти – теж. Він згадує 127 і помирає з іменем своєї коханої. Потім події переносяться у грудень 2013 року, коли країну сколихнули протести проти свавілля влади. 

 Володимир Лис "Країна гіркої ніжності"  
  На вихід нових книг Володимира Лиса читачі завжди очікують з нетерпінням. Лауреат численних премій та нагород вміє гарно поєднувати цікавий сюжет, "смачну" волинську мову та історію українського народу. "Країна гіркої ніжності" історія країни у жорстокому ХХ столітті через історію однієї родини. Три покоління, три жінки, які обирають свій шлях, кохають, ненавидять, страждають і радіють. Ці жінки не можуть переломити хід історії своєї країни, але разом із нею вони проживатимуть життя таким, яким воно є, – з усім його болем, щастям, бідою і радістю. 
Галина Вдовиченко "Тамдевін. Вовчі історії замку Гербуртів" 
  У віддалене від цивілізації карпатське село поблизу старовинного замку Гербуртів приїздить успішна художниця Анна, яка шукає душевного спокою. А неподалік в дикому гірському урочищі проводить дослідження етолог Юрій, зацікавлений вивченням поведінки вовків. Він виховує трьох новонароджених вовченят, які залишилися без батьків. Людина і вовки в цій "зграї" живуть за вовчими законами, які іноді виглядають більш досконалими, ніж людські. Несподівана зустріч Юрія та Анни дає кожному можливість по-новому поглянути на своє життя...
Андрій Кокотюха "Таємне джерело" 
   Коли прагматичний і скептичний Ігор Князевич починав розслідування серії загадкових убивств, він навіть не здогадувався, що сліди приведуть його до прадавнього Чорного лісу, де струмить таємне джерело. Добру людину, якщо вірити народним оповідкам, вода з нього може оживити. А лиху, із чорним серцем, убити. Люди зникають, а джерело зберігає свою таємницю. Та чи до снаги Князевичу розплутати цей міфічний клубок?
  Пола Гоукінз "Дівчина у потягу" 
  Пола Гоукінз увірвалася у світовий літературний тренд зі своєю "Дівчиною у потягу" на початку 2015 року. Супербестселер вже проданий накладом більше 2 млн. примірників по всьому світу. 
   Рейчел щодня сідає на той самий потяг. Проїжджаючи повз затишні приміські будиночки, вона кожного дня бачить подружню пару, яка снідає на веранді. Рейчел подобається спостерігати за ними, адже їхнє життя видається їй більш радісним, ніж її власне. Але одного разу в цьому безтурботному раю, яким вона уявляє їхню оселю, дівчина побачила дещо шокуюче. Вона розповідає про побачене поліції. Але їй не вірять...
 Діана Сеттерфілд "Тринадцята легенда"
  Ця історія вміщає в себе практично все: готичний стиль написання, старовинні маєтки, переплетені за дивних обставин долі. Сімейні таємниці начебто і розкриваються з кожною сторінкою книги, але до кінця їх не вдається розгадати. Привиди і постійне відчуття недомовленості, таємниці все це буде переслідувати до останньої сторінки. У цьому романі вас чекає дивовижний сюжет, напружена атмосфера і вишуканий стиль. Безсонна ніч гарантована.
 Джон Фаулз "Колекціонер"
   Самотній недалекий молодий чоловік несподівано виграє величезну суму грошей у лотерею. Що він з нею зробить, особливо якщо враховувати його пристрасть до колекціонування метеликів і таємну любов до місцевої красуні? В історії протистояння ман’яка і його жертви, Фаулз побачив протиборство Добра і Зла, примітивного обивателя і піднесеного художника, Любові, Смерті і Краси.
Рей Бредбері "451 градус за Фаренгейтом"
  Роман-антиутопія американського письменника Рея Бредбері в жанрі наукової фантастики. 451 за Фаренгейтом – температура, за якої горить папір – температура суспільного настрою та сердець мешканців антиінтелектуального світу. Саме таким постає життя людей майбутнього на сторінках роману Рея Бредбері. Думати, до речі, заборонено також… І, схоже, уряд країни досяг би своєї мети, змусивши націю відмовитися від усіх знань і почуттів, якби не пожежник, внутрішня свобода якого сягнула вище термометра за Фаренгейтом… 
Річард Бах "Чайка Джонатан Лівінгстон"  
  Це найголовніша книга Річарда Баха. Він не придумав "Чайку". Він почув її цілком, і записав, і це повністю змінило його життя, і ось тепер ви можете прочитати цю чудо-казку, як ніяка інша книга на світі відповідає на запитання:"Хто ми?", "Що ми тут робимо?", "Куди ми йдемо?". "Чайка на ім'я Джонатан Лівінгстон"може змінити і ваше життя теж.
Рей Бредбері «451 градус за Фаренгейтом»
Ссылка на источник: http://te.20minut.ua/blogs/rej-bredberi-ghradus-za-farenghejtom.htmlРей Бредбері «451 градус за Фаренгейтом»
Ссылка на источник: http://te.20minut.ua/blogs/rej-bredberi-ghradus-za-farenghejtom.html