ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

понеділок, 21 березня 2016 р.

Чарівний світ поезії
 
   21 березня відзначають Всесвітній день поезії. Поезія політ фантазії, творчої думки, пошук тих засобів мови, що здатні доторкнутися до струн людської душі, розтопити льодинки з найсуворішого серця. Одні люблять вірші і часто читають їх уголос, насолоджуючись музикою слів, інші не можуть вловити рими і ритми, і поезія лишається недоступною для них. Але, напевно, у кожної людини є один улюблений вірш і, можливо, навіть один улюблений поет. Найчастіше вони пов’язані з дорогими серцю спогадами. 
   Тож запрошуємо Вас ознайомитися з нашою добіркою і поринути у чарівний  світ поезії.
Ліна Костенко "Триста поезій"
   До книги Ліни Костенко улюбленої української поетеси кінця другого–початку третього тисячоліття увійшли найвідоміші її вірші з різних періодів творчості — від ранньої поезії до сьогодні, а також уривки з романів та поем. Це найповніше вибране поетеси за часів Незалежності. Книжка у зручному "кишеньковому" форматі.
Тарас Шевченко "Кобзар. Вибрана поезія"
  З-поміж багатьох всесвітньо-відомих книг є ті, що мають для певного народу заповітне значення. До них належить "Кобзар" духовний скарб українського народу. Поява збірки у квітні 1840 року стала епохальною подією не лише в українській, а й загалом у слов'янській літературі. Тексти цього видання звірено з оригіналами рукописів Т.Г. Шевченка та прижиттєвими виданнями творів поета. Книгу доповнено коментарями та примітками кандидата філологічних наук, заслуженого працівника культури України С.А. Гальченка. Видання ілюстровано репродукціями картин і замальовок Т.Г. Шевченка.
 Микола Вінграновський "На срібнім березі"
 До книги вибраного М. Вінграновського (1936-2004) найвизначнішого українського лірика другої половини ХХ ст. увійшов увесь "золотий канон" поета від поезії високої любовної та громадянської пристрасті до найзворушливіших дитячих одкровень.
 Юрій Іздрик "Календар любові"
  "Календар любові", у певному сенсі, – справді календар. У цій збірці 365 віршів, це – вірші на щодень, вірші на кожну пору року, на кожен сезон. Переважно тут інтимна лірика, хоча трапляються і тексти про війну, про світ, який зовні. З цією книжкою можна прожити цілий рік. І це щонайменше.
 "На каву до Львова"
   Це збірка віршів українських поетів від класиків до сучасників. З цією книгою ви відчуєте атмосферу міста Лева, його кавовий аромат та дощовий настрій, побачите його вузенькі вулички та Високий Замок. Ця збірка віршів для тих, хто крізь час та кілометри прагне відчути романтику Львова.
Юлія Мусаковська "Чоловіки, жінки і діти" 
  Це книжка дуже відкритої і глибокої поезії, де перемішано все, з чим і як ми живемо останні роки: разючі зміни, біль, страждання, втрати, війни... Але, наче коштовні камінці, тут просвічують паростки чогось світлого й теплого, що можна назвати щастям жити.
Катерина Міхаліцина "Тінь у дзеркалі" 
  Це поезія того, що є довкола. Імпресіоністичні засади зображення знайомого, а тому рідного й дорогого, навколишнього світу виявляються в зримих звичних оболонках, проте вони наповнені таким несподіваним змістом, аж дух перехоплює, а на вустах лишається смак прив’ялої трави, перестиглої сливи, осіннього дощу.
Галина Корицька "Роси на світанку"
  Провідною темою поезій у збірці є любов. Любов – це почуття, яке долає всі перешкоди на нашому життєвому шляху, почуття, яке надає нам сил та сподівання на краще майбутнє тих, кого ми любимо і хто нам найдорожчий у світі. Любов – це найважливіше почуття у житті кожної людини, яке непідвладне ані старінню, ані смерті...