ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

суботу, 19 березня 2016 р.

Книги, які надихають цієї весни
   Ось уже і весна!!! І хоча за вікном погода ще зовсім не радує, але вже так хочеться  сонечка, співу птахів, квітів. Для когось весна – це перший незабутній досвід. Для когось – повторення вже завченого улюбленого. Ще для когось – радісні згадки. Весняний настрій також можна собі навіяти і створити за допомогою книг.
   Представляємо Вашій увазі добірку книг, які допоможуть Вам створити цей чудовий весняно-романтичний настрій і відчути перші подихи весни зі сторінок книги.  
Алла Рогашко "Крізь безодню до світла"
   Доля вирішує, що прийшов час їй утрутитися в життя трьох подруг – Віри, Христини та Мар’яни… Як можуть бути однакові три самотні жінки, нещасливе кохання і невдалі шлюби у яких залишилися в минулому, а тепер лише квартира, робота та, іноді, спільні посиденьки в улюбленій кав’ярні. Але все раптово зміниться однієї весни. Випадковий попутник у маршрутці чи неочікуваний телефонний дзвінок – коханню не важливо, де і з чого розпочати свою пристрасну мелодію. Тільки серце вестиме героїнь, роблячи вибір усупереч усім законам логіки і зовсім не передчуваючи страшної небезпеки, що нависла над ними трьома: поруч полює холоднокровний убивця, і він ще жодного разу не схибив… Сподіватися залишається лише на долю, а доля – теж жінка.
Теплі історії про кохання"
  Життєві історії кожного з чотирьох тематичних розділів збірки сповнені віри, зворушення, радості, драматизму, а подекуди й болісного прозріння в пошуках взаєморозуміння й такої бажаної гармонії між двома "полоненими" бешкетника Амура.  Поринувши в атмосферу мрійливості, романтичності читач, разом із авторами текстів простуватиме шляхом зустрічі, зародження світлого вогника любові, аналізуватиме мотиви поведінки персонажів, співпереживатиме, відкриватиме тонкощі психології стосунків між чоловіком і жінкою.
Ольга Деркачова "Коли прокинешся"
  Прокинувшись після кількарічної коми, в яку Марта потрапила внаслідок аварії, вона усвідомлює, що нікому не потрібна. Близькі люди навчилися жити без неї. Але чи були вони насправді близькими? Марті треба починати жити заново. Це можливо, якщо тебе оберігає кохання. Тепло долонь, ніжність слів, делікатність вчинків і справжність почуттів. А ще багато людяності. Проте залишається головне питання: а хто ж був винен у тій аварії?
 Деніел Кіз "Квіти для Елджернона"
 Всесвітній бестселер, який сколихнув серця мільйонів читачів! Неодноразово екранізований роман, який здобув найпрестижніші літературні премії! Історія, яка зворушує і змушує замислитися… Розумово відсталий Чарлі Гордон погоджується на ризикований науковий експеримент – понад усе він мріє стати розумним. Після надскладної операції на мозку його інтелект дійсно стає блискавичним. Але ніхто не міг передбачити, які наслідки спричинить цей дослід…
  Рей Бредбері "Квітневе чаклунство"
 Один з перших творів відомого американського письменника-фантаста розповідає про юну Сесі безплотну істоту, яка може вселятися у що завгодно. Вона літає птахою, лежить каменем, стрибає жабою, падає краплею в колодязь... І ось Сесі знаходить нову форму дівчини, яку місцевий хлопець кличе на танці... Це оповідання та багато інших можна прочитати в авторській збірці Ray Bradbury Stories Volume 1 в українському перекладі від "Навчальної книги Богдан". 
Регіна Бретт "Будь дивом. 50 уроків, щоб зробити 
неможливе можливим"
   Ця книжка – скарбниця історій, які захоп­люють та надають сил творити добро. На її сторінках звичайні люди відкривають свої серця та діляться уроками про те, як вони змінили життя, зробили неможливе можливим. Вони розкажуть вам, як бачити дива, що відбуваються щодня, та самому стати дивом. Книжка допоможе зрозуміти та прийняти себе й водночас спонукає стати кращим.
Френсіс Бернетт "Таємничий сад" 
  Повість знаменитої англо-американської письменниці Ф. Бернетт "Таємничий сад" одна з найулюбленіших дітьми всього світу. У ній розповідається про долю осиротілої дівчинки Мері Леннокс, яка живе в будинку дядька і відчуває себе дуже самотньою. Намагаючись звикнути до нового оточення, хвороблива, слабка дівчинка часто виходить на прогулянки біля будинку. Одного разу вона знаходить ключ від таємного саду, який пролежав у землі десять років, і перед нею розкривається цілий світ. Мері знаходить друзів, які разом з нею змінюються, по мірі того як сад відкриває їм свої секрети.