ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

неділю, 23 жовтня 2016 р.

Топ-5 зарубіжних бестселерів українською мовою
 Легендарний "Картковий будинок", шокуючі чоловічі секрети та підлітковий бестселер – тепер від українських видавців. В холодну осінню погоду все частіше хочеться закутатись у ковдру, а з цікавою книжкою робити це вдвічі приємніше. Еспресо.TV пропонує перелік книжок, які стали світовими бестселерами, а тепер виходять в українському перекладі.
Майкл Доббс “Картковий будинок” 
 “Картковий будинок” Майкла Доббса – роман не про політичну систему. Він про людей, які живуть в екстраординарному світі політики. В основі будь-якої драми – людський характер, тому ця книга, яка має відношення до британської дійсності, стала частиною американського життя.А чи знаєте ви, що коїться в стінах парламенту? Кожен, хто там сидить, мріє посісти місце вищого. Неважливо, якими засобами буде досягнута ця мета, головне – результат. Так було завжди: політики борються не за поліпшення життя в країні, а за місце під сонцем. І цим місцем є статус в парламенті. Про підступність і підлість чиновників у своїй книзі “Картковий будинок” розповідає Майкл Доббс.
Ліян Моріарті “Таємниця мого чоловіка” 
 “Таємниця мого чоловіка” – дотепний, захоплюючий роман з акцентом на складності взаємин, таємниці, прощення, довіру і кохання між близькими людьми. Ця книга для тих, хто любить повчальні історії про життя і взаємини всередині сім’ї. За сюжетом героїня твору, Сесілія Фіцпатрік, знаходить лист її чоловіка Джона-Пола, який вона повинна була відкрити після його смерті. Як виявляється, в листі прихована похмура таємниця, яка здатна зруйнувати не тільки їхню сім’ю, а й скалічити долі багатьох людей. Він просить у жодному разі не розкривати це послання. Після кількох днів коливань Сесілія піддалася спокусі і відкрила лист свого чоловіка. Страшна таємниця, яку вона дізнається з нього, кардинально змінює життя її родини, і людей, яких вона ледь знає. Секрет стосується ще двох жінок.


Грегорі Девід Робертс “Тінь гори” 
 Довгоочікуване продовження абсолютного бестселера “Шантарам” Грегорі Девіда Робертса – “Тінь гори” – виходить українською мовою. Лін-контрабандист повертається назад у місто, де все змінилося занадто швидко і стало невпізнанним. Багатьох друзів давно немає, мафія плете все жорстокіші і небезпечніші інтриги, а легендарний святий змушує засумніватися в усьому, що Лін за ці роки дізнався про життя і про кохання. Однак покинути Місто-Острів, що часто називають Південний Мумбаї, Лін не може: його не відпускають Карла і одна доленосна обіцянка. Він веде філософські диспути і як справжній бомбейський супермен намагається змінити на краще життя декількох десятків друзів і знайомих.
Джорджина Говелл "Королева пустелі"  
 Книга розповідає про жінку-легенду Ґертруду Белл британську письменницю, мандрівницю й дослідницю початку ХХ ст., археолога і картографа, розвідницю і водночас довірену особу багатьох аравійських шейхів, які нарекли її Хатун Королева. Саме її рука малювала кордони між новітніми Іраком, Сирією, Палестиною, Йорданом, Саудівською Аравією. Першою з європейців перетнула Сирійську пустелю, об’їздивши на спині верблюда всі куточки Месопотамії. Організувала перші вибори в Іраку, долучившись до створення його конституції. Дослідила культуру і звичаї бедуїнів Близького Сходу й заснувала в Багдаді Національний музей... І про все це ми дізнаємося з її щоденників і численних листів, фрагменти яких Джорджина Говелл наводить у романі. 
Трумен Капоте "Сніданок у "Тіффані" 
 Неймовірно атмосферна та сповнена щемлячої ностальгії, повість "Сніданок у Тіффані" – це маленька книжка про велику мрію та вічні пошуки людиною того місця у світі, яке вона цілком могла б назвати своїм. Життя Голлі Ґолайтлі, привабливої та вишуканої молодої дівчини, на перший погляд може видатися справжнім втіленням мрії. З вікон її квартири на Мангеттені щоночі лунає гучна весела музика і рікою ллється шампанське. Мільйонери, голлівудські бонзи та гангстери вважають за честь бути її гостями. Де б вона не з’являлася, вона миттєво спричиняє справжню сенсацію. Здається, весь Нью-Йорк лежить біля її ніг… Але за блискучим фасадом успіху криється розгублена та налякана людська істота, яка наосліп женеться за фантомами щастя, сама до кінця не вірячи у них, аби лише уникнути необхідності зупинитись та озирнутись назад...