ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 11 жовтня 2016 р.

Топ-7 осінніх книг для читання
 Осінь – найкнижковіша пора року, а шелест сторінок цих книг – як шурхіт опалого листя. Горнучись у м’яку ковдру пізніми вечорами й попиваючи ароматний чай, ми гортаємо сторінки стареньких улюблених книжок чи нещодавно придбаних літературних новинок. 
 У нашій сьогоднішній підбірці книги, де осінній настрій звучить в найбільш різних тонах, і осінь постає з дуже різних сторін: тут вам і легкий смуток, і світла ностальгія, і безвихідь, і сонячним променем крізь хмари – промінь надії … Ми сподіваємося, що кожен вибере щось для себе, щоб повніше відчути: осінь у розпалі.
О. Генрі "Останній листок"
 Прониклива новела американця О. Генрі нікого не залишить байдужим. Історія про молоду художницю, яка смертельно хвора. Її єдина розрада – дивитись на те, як за вікном опадає листя з плюща. Дівчина переконана, що як тільки впаде останній листок – вона помре... Надзвичайно сумна історія про дружбу, талант і самопожертву.
Дзвінка Матіяш "Реквієм для листопаду"  
 Ця книжка – приклад нелінійної прози, бо історії з неї можна читати у будь-якому порядку. Чи то замальовки, чи то есеї, вони сплітаються у психотерапевтичну суміш, для тих, хто втратив близьку людину, для тих, хто забуває помічати приємні дрібниці навколишнього світу, для тих, давно перестав запам’ятовувати власні сни. Певною мірою "Реквієм для листопаду" – щоденник головної героїні Дарини: спокійний, по-осінньому меланхолічний, дуже особистий, але, як не дивно, на його сторінках так легко віднайти себе.
                                  Андрій Кокотюха "Осінній сезон смертей" 
 Журналіста столичної газети Андрія Шкараду звинувачують у вбивствах дівчат у студмістечку. Через доведене алібі міліція відпускає його і знаходить іншого підозрюваного — бармена з місцевої кав'ярні, куди частенько навідувалися жертви. Та Андрій не вірить правоохоронцям і попри їхнє залякування починає самотужки дошукуватися правди. Він приймає виклик підступного вбивці! Тим часом маніяк планує нові вбивства й у своєму щоденнику сповідується вічності. Сезон смертей триває...
                                    Володимир Яворівський "Оглянься з осені"
 Події роману "Оглянься з осені" українського письменника розгортаються в наші дні в селі Городищах над Бугом. Автор не шкодує гумору й химерної іронії для своїх героїв і в радісний час творіння, і в зворушливому присмутку незвичних ситуацій чи чудернацьких пригод, у які потрапляють городищенці.
                                   Єнс Крістіан Грендаль "Мовчання у жовтні" 
 Це – роман одного із найпопулярніших авторів сучасної Данії, справжній прозовий шедевр, який можна смакувати, розбираючи на шматочки. Роман – це монолог одного героя. Тут немає нікого, хто допоміг би нам побачити ситуацію зі сторони, або ж порушити плин його спогадів та роздумів. На початку жовтня дружина головного героя їде у подорож, нічого йому не пояснивши. Чоловік у роздумах і згадує про своє життя, батьків, перше кохання, знайомство з дружиною, коханкою і багато іншого.
                  Наталка та Олександр Шевченки "Кривава осінь в місті Лева"
  У романі літературного подружжя Наталки та Олександра Шевченків витримані всі канони жанру  "джіалло" в ньому є і карколомна детективна інтрига, і сумнозвісний вбивця на прізвисько Окозбирач, і сюрреалістичні картини його жорстоких вбивств, божевільня, безумні гонитви, а ще загадкові вулички стародавнього Львова… 
Туве Янссон "В кінці листопада"
 Цей твір знаменитої дитячої письменниці, як жоден інший наповнений відголосками дощу, шарудінням листя, подихом осені. Це не зовсім дитяча історія, а скоріш доросла, бо в ній йдеться про зовсім недитячі почуття самотності, взаємодопомоги і підтримки. Коли всім хочеться сонця і позитиву, вони йдуть до гостинних мумі-тролів, але що робити, якщо прийшовши в гості ви розумієте, що господарів немає? Звісно, чекати, а водночас намагатись потоваришувати таким різним і водночас непростим створінням.