ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

четвер, 22 грудня 2016 р.

5 книг для зимового настрою
  Зима – пора, коли хочеться затишно вмоститися ввечері із великою чашкою ароматного напою, обкластися вуркотливими котами, подушками, закутатися в ковдру і до ранку читати захопливі книжки. Мабуть, у багатьох із нас є улюблені зимові книги – зі сторінок яких віє морозом, магією і неймовірними пригодами. Гортаючи сторінку за сторінкою, ми поринаємо у світ чарів, життя і смерті і неймовірної любові. Пропонуємо добірку книг, які допоможуть вам створити справжній зимовий настрій.
Дара Корній, Тала Владмирова "Зозулята зими"
  Ніч. Степ. Сніг. Зима. І в яку історію ти знову вплуталася, Руслано? Що (чи хто?) вело тебе, коли опинилася новорічної ночі посеред засніженого безмежжя й наштовхнулася там "випадково" на самотню маленьку дівчинку, зовсім замерзлу? Довкола нікого. Ані живих, ані мертвих. Лишень стужа, місяць вповні та замети. Що маля тут робить, одне-однісіньке? З цієї зустрічі починається химерна, загадкова та зовсім не казкова зимова історія. Провінційним містечком прокочується серія загадкових вбивств, у які виявляються вплутаними малі діти, давно мертві діти… Хтось безжальний та жорстокий, вважаючи себе Богом, склав сценарій помсти, і він не зупиниться, поки не вб’є останнього зі "списку приречених".
Валентин Терлецький "Кілька років зими" 
  Це химерна та незвичайна історія, роман-притча про сумний світ, де фантазувати заборонено. Де казкарство карається, а бути письменником це не тільки безглузде, але й небезпечне для життя заняття. Де непокірних засилають до страшної "Зони Мороку" або катують перед загадковим "Сірим екраном". Але не все так безнайдійно, як здається, коли з’являються однодумці... І наприкінці всього буде початок. Головний герой роману колишній письменник-казкар, який вже давно нічого не пише. Розчавлений безжальною системою, зневірений у житті, він випадково зустрічає жінку з помаранчевим волоссям. За її допомоги він згадує забутий присмак чуда та своє призначення писати і знаходить у собі сили подолати систему. З цього моменту, власне, і починається справжня історія героя...
Львів. Смаколики. Різдво
  Книга "Львів. Смаколики. Різдво" написана за участю українських авторів, таких як Дара Корній, Світлана Горбань, Анна Хома, Алла Рогашко, Ніка Нікалео, Любов Долик, Вікторія Гранецька та Тетяна Белімова. Їхні оповідання наче теплий марципан до чашки какао або терпких шоколад до філіжанки кави, що стануть у нагоді холодними зимовими вечорами. На їхніх сторінках все тепло та чарівний шарм найромантичнішого міста України.
Стівен Кінг "Сяйво"

   Коли батько Дені погодився стати зимовим доглядачем у гірському готелі Оверлук, ніхто навіть і уявити не міг, чим все закінчиться. Попереду три довгих місяці зими, під час яких занесені снігом дороги будуть перекриті, а найближча зустріч з цивілізацією запланована на весну. За цей час мама хотіла налагодити стосунки в родині, батько побороти свою алкогольну залежність, а Дені ... Дені відразу зрозумів, що з цим місцем коїться щось недобре. Його попередній доглядач зійшов з розуму і зарубав сокирою всю свою сім'ю. Здавалося б, нещасний випадок. Але Дені, володіючи деякими екстрасенсорними здібностями, розуміє, що випадковостей у цьому готелі немає і всі смерті, які відбулися тут ще до випадку з доглядачем, мають безпосереднє відношення до самого дому.
Анатолій Дністровий "Сніданок на снігу" 
 Драматична історія кохання! А ще добірка оповідань з добротно виписаними сюжетами, вихопленими просто з життя. ...Їх засипало снігом у Карпатах і час зупинився. "Хай би він зупинився назавжди", думає жінка. "У мене є дім, куди я мушу повернутись", думає чоловік. А що думає сніг, захопивши цих двох самотніх людей у полон? Оригінальна манера письма в поєднанні з майстерністю оповіді привабить читача, який хоча й цінує реалізм у літературі, але прагне також відчути приховані меседжі від автора, що, можливо, стануть поживою для роздумів про сенс життя людини в постіндустріальному і пострадянському суспільстві.