ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

понеділок, 12 грудня 2016 р.

 
6 способів позбутися зимової нудьги за допомогою книг
  З початком зими відчувається уповільнення життя, брак сонячного світла, псується настрій. Але є спосіб уникнути зимової нудьги – організувати своє дозвілля так, щоб не занурюватися у меланхолію з усіма іншими. 
  1. Читайте товсті книги, про які всі говорять. Читання книг допоможе залишатися в контакті з іншими і мати тему для змістовного спілкування. Не любите читати те, чим зазвичай цікавляться інші? Ризикніть і спробуйте хоча б один раз – у кожному разі буде про що перекинутися парою фраз або приєднатися до дискусії, відстоявши свою точку зору.
  2. Підготуйтеся до нової кінопрем’єри, прочитавши книгу, за мотивами якої знято фільм. А потім обговоріть з друзями відмінності під час спільного приготування печива або глінтвейну. Чи може фільм зрівнятися з книгою? Або, можливо, книга програє?
  3.Відвідуйте різноманітні книжкові заходи. Ви будете здивовані, скільки всього відбувається, але не рекламується належним чином. Ходіть на презентації нових видань, на тематичні читання, відвідайте книжкову кав’ярню, побувайте в бібліотеці або потиняйтеся книгарнею.  
  4. Організуйте книжковий клуб і посиденьки. Зберіться з декількома друзями і обговоріть книги, які ви так і не змогли дочитати. Поговоріть з малознайомими людьми про улюблені твори або укладіть парі на прочитання найтовстішої або найдивнішої книги.  
  5. Дістаньте з полиці колекцію книг із саморозвитку або кулінарії, які ви придбали, але так і не спромоглися використати за призначенням. Виконайте завдання за однією з них або приготуйте вечерю за випадковим рецептом. 
  6. Прочитайте книгу нового жанру або незвичайного формату. Нехай це буде поезія чи графічний роман, або невелика розповідь мовою оригіналу. У якомусь літературному журналі ви точно знайдете багато нового.