ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

суботу, 24 грудня 2016 р.

Книжки-розмальовки для дорослих
 Зважаючи на те, що сучасний світ – це велика кількість інформації, постійний рух та стресові ситуації, людям потрібно те, що б заспокоювало, відволікало від буденних проблем. Тому сьогодні мова піде про розмальовки для дорослих (їх ще називають розмальовки-антистрес).
 Пропонуємо вам ознайомитись з причинами, чому процес розфарбовування картинок може стати частиною одужання, зцілення та процесом, пов’язаним із турботою про себе.
 1. Розфарбовування знижує відчуття тривоги. Люди, які намагаються одужати від певних залежностей, дуже часто почуваються неспокійно, а одне із недавніх досліджень показало, що навіть короткий період заняття творчістю знижує рівень тривоги. Розфарбовування допомагає людям забути про погані думки та фокусує увагу на творчому завданні.
 2. За своєю природою розфарбовування
– це акт присутності. Воно дає можливість зробити паузу, залишитись на одинці з собою. Як і медитація та йога, розфарбовування є тихою, самостверджувальною діяльністю. 
 3. Розфарбовування збільшує вашу здатність зосереджуватись. Спроба щось розфарбувати фокусує мозок на тому, що ця діяльність не є стресовою, а це в свою чергу дозволяє людині відпустити всі турботи, перефокусувати енергію та думки на виконання творчого завдання.
 4. Розфарбовуючи, ви стаєте кращим мислителем. Коли людина розфарбовує розмальовку, вибираючи певні кольори, вона активує частину мозку, яка відповідає за організацію та вирішення проблем.
 5. Завдяки цій діяльності всередині вас прокидається дитина. Займаючись справою, яка знайома вам з дитинства, ви ще більше досліджуєте самих себе. 
 6. Процес розфарбовування сприяє розвитку творчого життя. Вам не потрібно відвідувати якісь певні заняття, купляти дорогі матеріали чи створювати для цього відповідний простір. Все, що вам потрібно, це журнальний столик, книжка-розмальовка та кольорові олівці.
 7. Розфарбовування розширює творчі погляди. Через свою доступність, розфарбовування є ідеальним способом почати досліджувати свій творчий потенціал. Це нове хобі стане для вас чудовим заняттям, яке обов’язково викличе неабиякий інтерес.
 Знайдіть час для себе, розслабтесь, перестаньте думати про проблеми, і зануртесь в світ дивовижних картинок, наповнений різними кольорами.
  В Україні такі розмальовки з'явились восени 2014 року у идавництві Старого Лева". Видали розмальовку шотландської художниці Джоанни Басфорд "Чарівний сад", яка одразу стала бестселером. У 2015 році у видавництві вийшли друком ще 2 розмальовки цієї ж художниці "Зачарований ліс" та "Загублений океан".
 Клуб сімейного дозвілля видає у 2015 році розмальовки британської художниці Міллі Маротта для спокою і натхнення "Барвистий світ" та "Дивосвіт", а у 2016 в цій же серії розмальовку "Дивосавана". 
 Видавництво "Урбіно" видали розмальовки української художниці Олесі Вакуленко "Я люблю Україну" (2015) та "Український міфосвіт" (2016) за українськими мотивами. 
 Розмальовки британської художниці Крістіни Роуз у серії "Арт-терапія" видало видавництво "Країна мрій". У серії вийшли: "Люблю тебе, матусю!", "Найкращому другові", "Дерево життя", "Мандрівка птаха душі". Також в цій серії є листівки. 
 Невеликі за об'ємом, на 24 сторінки, розмальовки для дорослих вийшли друком у видавництві "Пелікан". Художник Людмила Кратенко. Розмальовки видано українською мовою. В серії "Релакс. Творчість. Натхнення" розмальовки "Магія", "Романтика", "Натхнення".
 В серії "Розмальовка-антистрес. 100% задоволення" видано розмальовки "Подорожі", "Квіткова", "Чотирилапа". 
 Розмальовкоманія набирає ще більших обертів!
 А ви любите розмальовувати? Обирайте розмальовку до вподоби та купуйте кольорові олівці! Бажаємо приємного дозвілля!