ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятницю, 9 грудня 2016 р.

Ставимо книжкові цілі у новому році
  Напередодні Нового року ми, зазвичай, підбиваємо підсумки прожитого та зробленого. Згадуємо радісні моменти, найважливіші події. Аналізуємо причини невдач, щоб уникнути помилок та небажаних наслідків у майбутньому. А ще перед Новим роком ми будуємо плани, складаємо список завдань, ставимо перед собою мету. Звичайно, конкретні очікування в кожного з нас різні, але загалом усі ми сподіваємося на краще життя, на гарні зміни, на втілення найзаповітніших мрій.
  Як щодо визначення власних книжкових цілей на наступний рік? Наші підказки допоможуть вам не просто запланувати кількість, але й урізноманітнити читацький досвід новими авторами, жанрами і формами. А зручний темп ви вже визначайте самі, додаючи або зменшуючи відповідно до своїх можливостей і вподобань, – адже для кожної книги свій час, а післясмак набагато важливіший за кількість. 
   1. Не кількість, а якість. Станьте вибагливішими у виборі книг. Для того щоб читання приносило користь та задоволення, важливо читати не все підряд, що трапляється і що вам порадили друзі, і не те, що є модним та розрекламованим, а те, що найбільше відповідає вашій вдачі або меті, яку ви поставили перед собою. Якщо ви протягом місяця будете читати хоча б одну книгу, що стосується вашого фаху, то за рік ви зможете стати справжнім професіоналом. 
  2. Додайте читання книг до свого щоденного розкладу справ. Найпростіший спосіб додати читання до щоденного розкладу справ встановити певну годину, яка буде відведена для цього заняття. Щоб створити стимул для щоденного 30-хвилинного читання, – уявляйте собі, як завдяки книгам зміниться ваше життя, як розвиватиметься ваша кар’єра.
  3. Нехай книга стане вашим супутником у дорозі. Для багатьох читання книг вимагає не лише певного настрою, а й відповідного середовища: тиші, освітлення та зручного місця. Звичайно, дотримання цих умов дозволяє краще зосередитися на тексті, але це в ідеалі. В реальному житті ми повинні використовувати будь-яку можливість для того, щоб відкрити книгу. Весь додатковий час можна з користю використати на читання книг, але тільки тоді, якщо ви завчасно подбали, аби книга була разом з вами в дорозі, незалежно від того, куди ви прямуєте і що робите. 
   4. Зрозумійте, коли слід відмовитися від однієї книги на користь іншої. Іноді трапляється так, що обрана вами книга не зовсім відповідає вашим інтересами та її читання лише навіює на вас нудьгу. У такому разі не слід змушувати себе. Усі ми час від часу помиляємося у виборі книги, але треба вчасно зрозуміти, коли її розумніше відкласти та замінити на таку, яка не дозволить вам ані нудьгувати, ані втратити інтерес до подальшого читання.
  5. Станьте учасником книжкового клубу. Можливо, книжковий клуб видається вам не найпривабливішим місцем для проведення дозвілля, але це найкращий спосіб для мотивації читання. Зазвичай у такому клубі влаштовуються дискусії щодо тієї чи іншої книги. Таким чином, читання книг об’єднує навколо себе людей з різним, світоглядом та досвідом. Завдяки сучасним технологіям книжкові клуби різних тематичних напрямків існують в Інтернеті і об’єднують велику кількість читачів
  А щоб було зовсім вже цікаво і незвично, робіть записи своїх вражень від нового читацького досвіду. Або як варіант складіть разом із другом або декількома друзями загальний список і збирайтеся разом для обговорення після проходження кожного пункту.