ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середу, 22 лютого 2017 р.

Подарунки для справжнього книголюба
 Коли справа доходить до вибору подарунків, тим більше не дуже близькій людині, мимоволі згадуєш про книги. Адже є такі видання, які можна дарувати будь-якій людині, незалежно від віку, статусу, приводу, не боячись, що книга нею вже прочитана. Це видання, які не читають залпом за один день, а залишають завжди під рукою, щоб час від часу повертатися до них, щоб шукати відповіді на запитання або гортати у вільну хвилину. Представляємо вам добірку цікавих ідей подарунків для книголюбів, які напевно будуть оцінені відповідно і доставлять читачу масу позитивних емоцій.
                                                                 №1. Закладки
  Найпростіше, що можна зробити, – піти до найближчої книгарні і купити милу закладку або листівку і подарувати це в комплекті з книжкою. Значно цікавіший варіант – пошукати в інтернеті незвичні й кумедні закладки, а таких там зараз безліч. І найкраща ідея – придумати закладку самому: якщо ви вмієте малювати – намалюйте, вмієте ліпити з полімерної глини – зліпіть, вмієте каліграфічно писати – напишіть. А як не вмієте малювати, ліпити, гарно писати – візьміть ваші спільні фотографії чи світлини, що надихають, зробіть із них колаж у формі закладки і вперед друкувати
№2. Ліхтарики для читання
 Навчання, як відомо, – світло! А читати у темряві – незручно! Саме заради зручності для любителів почитати, коли всі сплять, і придумали ліхтарики для читання. Вони бувають різними і за конструкцією, і за ціною. Пропонуємо вашій увазі види, що представлені в українських інтернет-магазинах.

№3. Підставки для читання
 Сучасні підставки мають різноманітні форми і дизайн, але єдине, що залишається незмінним, - їх функціональна складова. Розташування книг у вертикальному положенні сприяє правильному положенню кришталика, що запобігає його деформацію і зберігає зір навіть при посилених навантаженнях на очі.
№4. Книготримачі
 Тримачі для книг – ще одна чудова ідея для подарунка відданим шанувальникам літератури. Сучасні варіанти цього аксесуара вражають унікальним дизайном і величезний асортиментом, що дозволяють знайти примірник на будь-який смак. Прихильники строго стилю швидше оцінять класичні моделі власників, а ось любителям оригінальних знахідок можна підібрати щось більш сміливе і креативне.
 
                                                               №5. Годинник
 Вразьте книголюба незвичним годинником, який стане родзинкою інтер’єру його кімнати. До речі, в інтернеті знайдеться чимало покрокових інструкцій, як зробити такий подарунок власноруч.
№6. Клатч-книжка
 Уявіть собі гарну дівчину, яка розгулює містом з книжкою в руках. Романтично, чи не так? А уявіть дівчину із сумкою-книжкою. Оригінально, однозначно! Не знаю, як ви, а я б не відмовилася, якби мій клатч виглядав, наприклад, як обкладинка "Аліси в Країні Див" чи "Книги джунглів". 
 №7. Чашка
 Ще один універсальний подарунок – чашка. Можна піти найлегшим шляхом і пошукати цікаві варіанти в інтернеті або ж самому обрати картинку (знову ж таки ілюстрацію або цитату з книжки, цікавий вислів, книжкового героя) і звернутися туди, де вам надрукують на чашці.
 №8. Прикраси
 Шанувальники ювелірних прикрас, напевно, оцінять дизайн цих дивовижних кулонів і сережок ручної роботи, створені під натхненням від прочитаних книг. Прикраси з полімерної глини настільки майстерно зроблені, що часом здається, ніби перед нами справжні міні-томики улюблених творів.
№9. Нотатник
 Окрім книжок, книголюб буде у захваті від записників. Бо записників, як і книжок, ніколи не буває багато. Пошукайте щось особливе: креативні щоденники, читацькі записники чи арт-нотатники. Українських читачів особливо потішить арт-нотатник "Чарівний сад" з казковими витіюватими зображеннями вже улюблениці багатьох Джоани Басфорд. Тут можна не лише занотувати власні записи, а й відволіктися від важливих справ на розмальовування куточків.
 №10. Книжкова коробочка-сюрприз
 Погодьтеся, всі ми любимо сюрпризи й приємні несподіванки. Книжкова коробочка-сюрприз – це така собі чарівна коробочка з книжками і приємними подарунками, які можна тематично (чи за будь-яким іншим принципом) підібрати до книжок. Подумайте, книжки якої тематики чи жанру полюбляє ваш друг найбільше, книжкам якого видавництва надає перевагу. Також можна скласти коробочку-сюрприз, де всі предмети будуть підібрані до однієї книжки.