ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

понеділок, 27 лютого 2017 р.

Що краще: прочитати книжку чи подивитися фільм?
 Книги та фільми є найбільш популярними розвагами для проведення дозвілля. У них є багато спільного, так як під час читання книги і при перегляді фільму ми стежимо за життям чужих нам людей. Але вони також мають велику різницю. Адже одні люди більше люблять читати, а інші не переживуть пропуску прем'єри фільму, який так довго чекали. 
 Досить широко поширена думка серед людей, що люди, які люблять читати більш інтелектуально розвинені, ніж ті, хто віддають перевагу кіно. Це легко можна пояснити. Адже, по-перше читання є трудомістким і корисним процесом для мозку людини. Це творча робота, яка змушує ваш мозок створювати для себе образи, представляти всі події, які описуються в книгах. 
 Часто взявши книгу до рук після перегляду фільму, відкриваєш для себе нові історії, сюжети, деталі, про які навіть не згадувалось в екранізації. Звісно, неможливо передати все у кінострічці: тоді вона стане надто довгою і малоймовірно, що її додивляться до кінця. Втратиться уся цінність мистецтва кіно. 
 Але якісні характеристики фільму не завжди відповідають книзі. Оптимальний варіант: спершу прочитати книгу, уявивши собі усі події, програвши в голові сюжети. Тоді переглянути фільм, і порівняти своє уявлення з баченням інших, які детально вивчили твір і адаптували її від читачів до глядачів.
 Тому якщо хочете побачити картину, яку створив письменник, читайте книги, уявляйте, аналізуйте. Якщо хочете порівняти своє бачення твору з іншими, дивіться фільм. Можливо хтось бачить історію зовсім по-іншому.