ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятницю, 12 січня 2018 р.

Що читати далі...
https://s.zagranitsa.com/images/blogs/2349/original/340879bda639a87867bb5feea9bddfee.jpg?1450389682
  Є книги, які стали бестселерами, й причини їх популярності не варто шукати. Ці книги ви з друзями читаєте знову і знов, тому що вони не просто "хороші", а змінюють життя на краще. Ці книги стали класикою та бестселерами. Це книги, про які всі говорять і які треба прочитати. Прочитавши книгу, яка стала дійсно улюбленою, ви хочете отримати від наступної такі ж позитивні, а можливо навіть більші емоції. І що ж виходить? Прочитав і забув? Ні, тому що душа прагне продовження. І тут улюблена книга може стати початковою точкою, яка відкриє абсолютно новий роман, в який можна закохатися. І хто знає, можливо наступна стане ще більшим відкриттям ніж попередня. Наступні рекомендації наповнені сліпучими дебютами авторів, стрибками у жанрах та книгами, про які ви чули, але з якоїсь причини забули. Тож обирайте свій наступний улюблений роман.
Рейнбоу Ровелл "Фанатка" /
Голлі Смейл "Дівчина-ґік"
  Головна героїня роману "Фанатка", Кейт, вступає до коледжу, щоб вивчати літературну майстерність, а Гаррієт Меннерс ("Дівчина-ґік") ненависна мода затягує у вир карколомних подій і дає унікальний шанс стати обличчям відомої модної фірми. На обох дівчат чекають нові знайомства, випробування, злети, падіння та кохання! Як знайти баланс і не загубитися в цьому вирі життя? Що робити з першою закоханістю, адже хлопець, що поряд з тобою, виявляється справжнім красунчиком! І, найголовніше, чи вдасться дівчатам залишитися собою?Дві дівчини, дві історії, підлітковий вік, нові відчуття та переживання, історії, які неодмінно доповнюють одна одну.
Джордж Орвелл "1984" /
Дейв Еґґерс "Сфера"
   В "1984" постають питання: що таке влада? Яка її природа? Куди прямує сучасне суспільство? Чи можуть існувати свобода думки в умовах абсолютної тоталітарної влади? Тобто свобода-влада. В "Сфері" ж це свобода-технології: прозорість, відкритість, конфіденційність, зв’язок, ясність. Якщо Орвелл писав, що вся свобода належить та контролюється урядом, то Еґґерс створює єдиного персонажа, який впевнено йде шляхом контролю над всіма свободами людей. "Сфера" – це тиранічна антиутопія, що нагадує орвеллський риф в Кремнієвій долині – замість новизни ми отримуємо тривіальності, які здаються абсолютно нормальними.
                                    Ніна Джордж "Маленька паризька книгарня" /
Жан-Поль Дідьєлоран "Читець у ранковому експресі"
   Жан Одинак, власник книжкової баржі "Літературна аптека", точно знає як вилікувати почуття, що не вважаються захворюваннями й не діагностуються лікарями. Адже він читач душ, тож кожному покупцеві добирає книги, які якнайкраще впораються із завданням вилікувати людський смуток, тугу чи зневіру. Його колишня кохана Манон залишила після себе лист, який герой не наважується прочитати... Ґілен Віньоль працівник книгобійні (заводу з утилізації книжок). Він рятує сторінки, які залишились ще придатними для читання і кожного ранку дорогою на роботу в експресі читає їх вголос всім людям, які знаходяться з ним у вагоні. Та все змінюється, коли герой знаходить флешку зі щоденником молодої жінки на ім’я Жулі… Ці персонажі не дуже схожі з першого погляду, але якщо заглибитися та уважно розібратися в причинах їх самотності та туги, стає зрозумілим, що вони мають одне нещасне кохання. Ці чарівні романи змусять багатьох читачів поринути у спогади про своє перше кохання, знову відчути ніжність, любов та легкий відтінок смутку минулих почуттів.
Анна Франк "Сховище. Щоденник у листах" /
Іда Фінк "Подорож"
  Ці видання потрясли світ. Щоденник Анни Франк автобіографічна розповідь єврейської дівчинки-підлітка, який вона вела під час німецької окупації. З родиною та ще чотирма євреями Анна переховувалася у занедбаному будинку від гестапо. Книга Іди Фінк, могла б бути документальною. Це історія про двох сестер, котрі переживши карколомні й виснажливі перипетії арештів, примусових робіт, маскувань, переслідувань і втеч у нацистській Німеччині, все-таки змогли витримати випробування та вижити. Ці твори сповнені дитячим болем, який не кожен дорослий зміг би пережити та витерпіти. Проте це історії, які треба знати з перших вуст.
Деніел Кіз "Таємнича історія Біллі Міллігана" /
Кен Кізі "Над зозулиним гніздом"
  Деніел Кіз майже два роки особисто спілкувався з Біллі у психіатричній лікарні, а також з усіма, хто був причетний до цієї загадкової справи. Саме з нотаток, які автор робив під час зустрічей, і складено культову книжку, яка назавжди змінила уявлення світу про внутрішнє "я" людини. На початку 1960-х, під час навчання в університеті, Кен Кізі кілька місяців підробляв санітаром у психіатричному відділенні однієї з лікарень. Саме там, на нічних змінах, він почав писати свій дебютний роман "Над зозулиним гніздом". Очима індіянця-напівкровки розкривається боротьба веселого шахрая Рендла Патрика Макмерфі проти могутнього Комбінату, що підкорив уже собі все людське життя. В цій книзі також випливає тема свободи в суспільстві.
  Джерело: Друг Читача