ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

неділю, 11 березня 2018 р.

6 історій про кохання
  За рекомендаціями відомих у всьому світі авторів бестселерів ми склали перелік найкращих книг-історій про кохання. Незалежно від того, як ви плануєте провести свої вихідні, ознайомитеся з добіркою. Можливо, одна з цих книжок – саме та, яку ви шукали для легкого весняного читання.
 Джоджо Мойєс "До зустрічі з тобою"
  Роман про втрату роботи, проте про віднаходження себе. Головна героїня роману Луїза Кларк – звичайна дівчина, яка має рутинне життя, допомагає батькам та сестрі, має бойфренда. Здавалося б, що, окрім незвичного смаку в одязі, Лу не вирізняється нічим серед інших. Чим її історія цікава? Після втрати роботи Лу опиняється в круговороті пошуку нової роботи, адже фінансовий тягар її сім’ї лежить тепер саме на неї. Одного разу їй випадає шанс влаштуватися доглядальницею до квадриплегіка Вілла Трейнора. Дівчина береться за роботу і мусить переходити через себе, аби хоч якось полюбити цю роботу. Проте із кожним разом вона дізнається все більше про минуле багатого та успішного у минулому чоловіка, який тепер прикований до інвалідного візка. Зустріч двох людей змушує подивитися на світ іншими очима, почати жити по-новому, розуміти себе та свої потреби.
 Метт Хейг "Як зупинити час"07_8_03 
  Том Хазар має небезпечний секрет. Він може виглядати як звичайний 41-річний чоловік, проте живе вже не перше століття. Том живе історією – грає на сцені з Шекспіром, досліджує відкрите море з Капітаном Куком і ділиться коктейлями з Фіцджеральдом. Тепер він просто хоче звичайного життя. Отже, Том повертається до Лондона, свого старого будинку, щоб стати вчителем історії середньої школи – ідеальною роботою для тих, хто був свідком історії міста з перших рук. "Як зупинити час" розповідає історію кохання у часі й та всі часи; про людину, яка втратила час; про жінку, яка його врятувала; і про те, як можна загоїти рани, аби навчитися жити далі. Це великодушний, оригінальний роман про втрату і відчуття себе, про неминучість змін, і про те, що скільки б часу у нас не було для навчання, ми маємо віднайти щастя. 
Маргарет Мітчелл "Звіяні вітром"07_9_03 
  Насправді "Великий американський роман", який дуже часто пам’ятають завдяки його яскравій кіноверсії, "Звіяні вітром" досліджує глибину людських пристрастей, інтенсивність яких така ж смілива, як навколишнє середовище Джорджії. Прекрасна розповідь, що яскраво зображує драму громадянської війни та реконструкції. Це історія Скарлетт О’Хара, зіпсованої, маніпулятивної дочки багатих плантаторів, яка бачить громадянську війну і вирішує назавжди змінити свій спосіб життя. Велика історія заплутаної пристрасті й мужності, на сторінках "Звіяних вітром" Маргарет Мітчелл приносить життя незабутнім персонажам, які захоплюють читачів більше 70 років.
Габріель Гарсія Маркес 
 "Кохання під час холери"
 07_11_03 
  У молодості Флорентіно Аріса й Ферміна Даса пристрастно закохуються. Коли Ферміна в кінцевому рахунку вирішить вийти заміж за багатого доктора шляхетного походження, Флорентіно спустошений, але він не втрачає романтичного піднесення. Коли він піднімається й будує кар’єру, коли він витрачає роки на 622 справи, він однаково залишає своє серце для Ферміни. Через 50 років її чоловік вмирає, а Флорентіно цілеспрямовано відвідує похорони. П’ятдесят років, дев’ять місяців і чотири дні після того, як він уперше оголосив про свою любов до Ферміни. І він зробить це знову. 
Джон Грін "Провина зірок"
 07_13_03 
  Незважаючи на пухлинне медичне диво, яке додало їй кілька років життя, Хейзел ніколи не відчувала себе в іншому місці, окрім як у залі очікування – останній розділ її життя уже написано в діагнозі. Але коли раптово з’являється чудовий сюжетний твіст на ім’я Огастус у групі підтримки дітей хворих на рак, історію Хейзел потрібно повністю переписати. Проникливий, сміливий і непокірливий роман "Провина зірок" блискуче досліджує смішне, захоплююче та трагічне в стані бути живим і закоханим. 
Томас Гарді "Подалі від шаленої юрми"
07_14_03
  Четвертий роман Томаса Гарді та перший великий літературний успіх. "Подалі від шаленої юрми" розповідає історію молодого пастуха й гордої красивої молодої жінки. Їхні шляхи перетинаються кілька разів протягом усього життя, допомагаючи один одному, навіть коли вони страждають непорозуміннями та нещастями, включно з невдалими шлюбами, таємницями та втратами. Незважаючи на те, що роман містить насильство й трагедію, його загальні теми та настрій більш оптимістичні, ніж багато наступних романів Гарді.