ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

четвер, 22 березня 2018 р.

День поезії "Поезія – 
безсмертний дотик до душі"
                                                                                Поезія — це завжди неповторність,
                                                                                Якийсь безсмертний дотик до душі.
                                                                                                                          (Ліна Костенко)
  Поезія – всеосяжна мова, яка зачаровує, надихає, спонукає до нових звершень і допомагає знайти вирішення особистих проблем, про які знаєш тільки ти. У поезії знаходимо прихисток у тяжкі хвилини, поезія підносить у проживанні радості…
  Щороку у березні світ відзначає Всесвітній день поезії. Із надзвичайною теплотою і невимушеністю 22 березня відбувся День поезії "Поезія безсмертний дотик до душі" в бібліотеці-філії №3. На зустріч були запрошені хмельницька поетеса Галина Корицька, член Всеукраїнської творчої спілки "Конгрес літераторів України", та учні ЗОШ №20 та ЗОШ №29. 
  Шанувальники поетичного слова поринули у світ прекрасної, чарівної поезії Галини Корицької. Учні ЗОШ №20 разом із вчителем польської мови Охомуш Л.С. декламували поезію українських поетів польською мовою. 
  Головною родзинкою свята стали виступи учнів дитячої школи мистецтв "Райдуга" та викладача Ольги Слободян, які виконали українські пісні на слова відомих поетів. 
  На завершення всі присутні переглянули книжкову виставку "О мово моя, душа голосна". На виставці були представлені художні твори та поезія українських авторів, книжкові видання про історію української мови, вислови та цитати відомих людей про її красу, які дали змогу збагнути роль рідної мови в утворенні української державності.