ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середу, 16 травня 2018 р.

7 поліцейських детективів 
про найкращих слідчих
  Детектив досі залишається одним із найпопулярніших літературних жанрів. Цей напрямок настільки різносторонній, що ніколи не набридає. Письменники постійно вигадують нових злих геніїв та героїв, які врешті-решт повинні нейтралізувати злочинця й відновити справедливість. Особливе місце в цьому напрямку займають поліцейські детективи. Пропонуємо добірку найпопулярніших й найцікавіших поліцейських детективів.
Даніель Коул "Лялька"
  Детектив Натан Вульф був переконаний, що знає про злочини все… До того моменту, доки колишня напарниця Емілі Бакстер не попросила його прийти на місце нового злочину до сусіднього будинку, на який виходили вікна його кімнати. Від моторошного видовища в нього захолола кров. Посеред кімнати він побачив підвішену до стелі страхітливу фігуру, схожу на творіння Франкенштейна. Тіло жахливої маріонетки було зшито з частин кількох людей. Шість жертв безжального маніяка страшно з’єдналися у смерті… Злочинець кинув йому виклик, і детектив прийняв його.
Тесс Ґеррітсен "Хірург"
  Він приходить лише у ночі. Безшумно проникає у дім. Крадеться до спальні, де тільки но прокинувшись від сну, самотні жінки потрапляють до приголомшливого кошмару. Зважаючи на те, що він робить зі своїми жертвами, можна припустити, що злодій знається на медицині. Саме через це його називають Хірург. Томас Мур та Джейн Ріццолі розслідують серію страшенних вбивств. Злочинець наслідує почерк серійного маніяка, якого було вбито два роки тому. Він копією навіть такі дрібні деталі, про які мало кому відомо. Остання з жертв загиблого маніяка Кетрін Корделл, вбила його, та саме через це стає метою нового вбивці. Із кожною наступною жертвою невідомий наближається до Кетрін.
Лі Чайлд "Нездоланний" 
  Книга про колишнього військового поліцейського Джека Ричера. У ній головний герой, втім, як і завжди, випадково потрапляє у вир карколомних подій, які з першого погляду здаються незначними, але перетворюються на глобальні! Джек Ричер випадково потрапляє у містечко з дивною назвою Материн Спочинок. Чому його так назвали? Це єдине, що цікавить колишнього поліціянта. Замість відповіді доля зводить його з Мішель Ченґ. Жінка детектив, шукає свого зниклого колегу Ківера. Разом вони розслідували одну нескладну справу, яка несподівано повернула на інше... Ричер вирішує допомогти з пошуками. Та дуже швидко з’ясовує: тутешні мешканці занадто підозрілі. Інакше навіщо їм стежити за ним і намагатися вбити? Що ж тут насправді відбувається?.. 
Фіона Бартон "Вдова"
  Детектив британської поліції Боб Спаркс розплутує таємничу історію зникнення дворічної Белли Елліотт. Мати-одиначка Дон побивається та залучає до пошуків усіх небайдужих, не нехтуючи увагою преси та телебачення. Місцева репортерка Кейт Вотерз мріє дізнатися правду, використовуючи весь арсенал професійних навичок. Але найзагадковішим персонажем у цій людській драмі постає Джин Тейлор, вдова головного підозрюваного, котрий раптово для всіх помирає. Психологічний трилер, сповнений яскравих характерів, гострої інтриги та особливого шарму британського детективу. Під прискіпливим оком письменниці опинилися теми підтримки, вірності, зради, а головне подружнього життя й численних секретів, що їх таїть у собі кожен шлюб.
Жан-Крістоф Гранже "Лонтано"
  Знайомтеся сімейство Морван: батько очолює французьку поліцію, стариший син наслідує батька, молодший успішний фінансист, який не цурається наркобізнесу, дочка актриса-невдаха, проте має успіх у якості ескорт-girl. Члени родини тісно прив'язані одне до одного, а ще тісніше їх об'єднує взаємна ненависть. Аж ось у Франції зчинилася низка дивних вбивств, як дві краплі води схожих на ті, що здійснив знаменитий серійний вбивця на прізвисько Людина-Ґвіздок у семидесяті роки у Конго. Але ж Морван-батько давно розкрив ті давні злочини. Хто ж у такому випадку орудує у Франції і чому удари приходяться на сім'ю поліцейського номер один?! Чи зуміють Морвани протистояти атакам невідомого супротивника, чи стануть жертвою своїх власних пристрастей.
Майкл Коннелі 
"Передчасне прощання"
  Залишивши службу в Департаменті поліції Лос-Анджелеса, детектив Гаррі Босх вирішує зайнятися приватною практикою і невдовзі отримує перше замовлення. До нього звертається літній мільйонер-відлюдник із проханням відшукати дівчину, в яку він був закоханий у молодості, а також дізнатися, чи є у нього нащадки. Оскільки на кін поставлено великі кошти, Гаррі розуміє, що завдання є дуже небезпечним і для нього самого, і для тих людей, яких він має розшукати. Невдовзі Босх виявляє загадковий зв’язок цієї справи з власним минулим і ще більше прагне довести її до кінця. Водночас, працюючи на волонтерських засадах у відділку поліції, Гаррі виходить на слід серійного ґвалтівника найбільш грізного супротивника за всю свою поліцейську кар’єру
Ксенія Циганчук 
"Коли приходить темрява" 
  Усе більш жорстокими та цинічними стають вбивства, які скоює загадковий рівненський маніяк… Ставши першим, хто опинився на місці злочину, Назар тепер постійно відчуває на собі чийсь холодний погляд. Так, наче дивиться темрява… Хтось стежить за квартирою його коханої Лізи та її молодшої сестри, а слідчий Малашко неначе безсилий щось вдіяти. Це змушує Назара з дівчиною самим узятися за справу. Єдине, що їм відомо вбивця все звужує кола, наближаючись до хлопця. Він той, хто зовсім поруч… Інтуїція ніколи ще не підводила Назара, і він відчуває лише маленьке зусилля, і він зазирне в очі вбивці…