ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятницю, 18 травня 2018 р.

Читання на вихідні: 
читаємо на природі
 
  Беріть книжку в парк, у ліс чи просто окуповуйте лавочку під будинком, зігнавши звідти завсідниць-бабусь. Зручненько вмощуйтесь і пильнуйте, щоби на вас не напали кліщі. Попереду доволі хаотична, але все ж цікава підбірка новинок від українських видавництв. 
Гальфдан В. Фрайгов "Любий Ґабріелю"
  09_12_05
  Зворушлива історія батька й сина, до якого важко достукатись. Норвезький письменник пише листи своєму наймолодшому, переповідаючи їхній спільний побут, пишаючись малим. У хлопчика аутизм, але для батьківської любові це – хоч і перешкода, але не нездоланна. "Любий Ґабріелю" – мандрівка в дитинство, написана перед усім для батьків, які шукають способу зрозуміти своїх дітей, знайти з ними спільну мову та полюбити їхню інакшість. 
Джаред Даймонд "Зброя, мікроби і сталь. 
Витоки нерівностей між народами"
  09_13_05 
  Питання справедливості – те, що хвилює нас усіх ще з дитинства. В основі незвичайного дослідження біолога Джареда Даймонда три аспекти: зброя, мікроби і сталь – і як вони долучилися до того, що одні народи завойовували інших. Праця поєднує в собі дослідження з найрізноманітніших областей: від біології – до лінгвістики, які разом підводять нас до відповіді на запитання, що ж таки є причиною нерівностей між народами. 
Ювал Ной Харарі "Homo Deus. 
Людина божественна. За лаштунками майбутнього"
  24_8_04 
  Людина – не божество, але на цьому етапі розвитку досягла неабияких висот. Приборкала хвороби, бо зараз куди більше життів забирає старість. Подолала голод – так, від переїдання помирають більше, ніж від недостатнього харчування. І навіть припинила міжусобиці – майже, але будемо вірити, що це всього лиш питання часу. Але чи так усе добре в цьому світі божественних людей і яке майбутнє на нього чекає?
Софі Періно "Дочка Медічі"
  09_14_05 
  Напружений історичний роман, який авторка вкладає в уста принцеси Маргарити – жінки, яка причаровує харизмою та сильною волею. На її долю випадає чимало злигоднів – у непрості часи вона народилась, щоби пройти шлях, повний болю та підступів. Та вона ще покаже всьому світу, у чому її покликання та яке місце їй судилося зайняти в історії. 
Крістофер Макдугал "Народжені бігати. 
Рух до безмежних можливостей"
  09_15_05 
  Скільки ви можете пробігти, поки не схопитесь за бік? Стометрівку? Кілометр чи більше? Індіанці тараумара долають 80-кілометрові відстані завиграшки. Що вирізняє їх поміж інших? Вони – народжені бігати? Дослідник вирушає до них, щоби дізнатись, як досягти такого результату. На нього чекає неймовірна пригода. Адже всі ми – народжені бігати, згадайте-но, якими ракетами були в дитинстві. 
Наріне Абгарян "З неба впало три яблука"
  09_16_05 
  Нова історія від літературної мами невтомної й кумедної "Манюні". Десь високо в горах є село на кілька хат. Але кожен його мешканець – неповторна особистість зі своїми перевагами і вадами. Хтось може назвати тих людей диваками, але вони мають що розповісти й чим поділитись. Затишна книжка для тих, хто шукає сенсу в повсякденності. 
Дот Хатчинсон "Сад метеликів"
  09_17_05 
  Таємний сад із метеликами-жінками, яких викрав жорстокий тиран. Але кожен секрет із часом перестає таким бути. Двоє агентів починають розплутувати цю мерзотну справу, і з кожним кроком вона стає все огиднішою. Вони багато дізнаються, але відчуття, що багато таємниць усе ще залишилися поза полем зору, не зникає. Хто він той хворий на всю голову садівник, який полонив жінок, щоби зберегти красу. 
Єва Лотоцька "Параноя.UA"
  09_18_05 
  Дебютний авантюрний роман львівської художниці Єви Лотоцької розповість історію Дзвінки, у якої не склалося в особистому житті – чоловіка вона поховала й залишилась із донькою. Та жінка все ж вірить та шукає кохання. Поряд із нею ми побачимо дизайнерку Леську, у житті якої не бракує пригод і прихильників. У цьому пригодницько-любовному шалі все розставить по місцях присуд Єдинорога. 
Леся Демська "Літо психіатра"
 09_20_05 
  Психіатру Андрієві Левинському конче необхідний відпочинок, адже нервова робота ледь не виснажила його цілком. От тільки спокійне село в Карпатах, куди він вирушає, таким не виявляється. Уже через день львів’янин починає розслідувати резонансну смерть просто в себе під хатою. І розкопує таке, що краще, мабуть, і не вирушав у ту відпустку, бо відпочинку не виходить. Закручений психологічний детектив для тих, хто любить, коли інтрига тримає до кінця.
  Джерело: Yakaboo