ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

суботу, 9 червня 2018 р.

5 книжкових традицій, 
що єднають друзів
  Книжки здатні долати кордони між людьми та країнами, єднати людей різної національності, мови, переконань і цінностей. Уперше День друзів відсвяткували ще 1935 р., і попри свою неофіційність, важливість цього дня, як власне і дружби, не потрібно доводити. А якщо ви і ваш друг затяті книголюби – маємо кілька ідей, які зроблять вас ще ближчими. 
 Відвідати разом читацький 
клуб або створити свій
   
  Читання книжки – це більш інтимний процес, коли хочеться усамітнення й повного занурення, а от обговорення прочитаних творів – чудова можливість зібратися компанією друзів й весело та з користю провести час. 
Мандрувати стежками літературних героїв
  Це завжди особливе відчуття, коли всесвіт книжки здатен виходити за межі чорних літер на білих сторінках. Коли реальні місця, будівлі, закапелки стають не лише натхненням до написання, а й мандрівною книжковою мапою для читача.
 Започаткувати традицію дарування книжок
  Книжок, як і друзів, багато не буває. Як і приводів їх дарувати. З цього дня започаткуйте традицію обмінюватися з другом книжками. Складіть попередньо перелік книг, які б ви хотіли отримати в подарунок, або ж довіртесь вподобанням друга. Такі маленькі ритуали зближують ще більше й просто стають нагодою провести разом черговий гарний вечір.
 Приготувати з друзями щось за 
книжковими рецептами
  Як часто вам доводилося, читаючи книжку, пускати слинки разом із головними героями? Досить це терпіти! Кличте друзів і гайда втілювати в життя найсмачніші книжкові рецепти. 
 Влаштувати вечір перегляду екранізацій
  Після того, як ви разом наготували багато смаколиків, саме час зручно вмоститися за переглядом екранізацій улюблених книжок із літнім настроєм. Збирайте друзів і йдіть дивитися кіно до парку просто неба. На щастя, влітку таких варіантів можна знайти чимало.
  Джерело: ВСЛ