ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 19 червня 2018 р.

5 книг про їжу та 
кулінарію для дітей
  Приготувати собі їжу – одне із основних вмінь потрібних кожній людині. Коли ж починати цьому вчитись як не в дитинстві? Пропонуємо вам кілька книг, які допоможуть зацікавити дитину кулінарією, а також показати, що це не просто практично а і весело.
  Катерина Галицька, 
Ольга Черепанова "Книжка-з’їжка"
  Зараз вважається доречним змалечку прищеплювати дітям навички абстрактного мислення. І це, звичайно, дуже добре. Ми ж переконані, що в світі, де існують комп’ютери, смартфони, 3D-кінотеатри та всілякі планшети з абстрактним мисленням у дітей проблем не буде. А ось дізнатися про те, навіщо потрібні каганець та ополоник, як обрати та зварити кашу, і скільки потрібно варити яйце, дошкільнятам буде все складніше та складніше. Книга Катерини Галицької та Ольги Черепанової "Книжка-з’їжка" допоможе вашим дітям орієнтуватися на кухні, навчить їх готувати просту, але красиву та корисну їжу. 
Віолетта Борігард "Принцеса-кухарка"
  Це книга-розмальовка про пригоди принцеси, яка раптом потрапила на кухню свого палацу. І скільки цікавого вона там знайшла. Як і на справжній кухні, на сторінках книги велике поле для творчості. Малювати можна скрізь. Тістечка і піца, яку вигадає малюк, може бути будь-якого кольору. Загалом, все як і на кухні. 
Наталія Чуб "Казки-вітамінчики"
  Книга для дітей дошкільного віку, яка сприяє розвитку уяви, мислення і дрібної моторики. Не вимагає від дорослого спеціальних навичок, допомагає прищепити дитині гарний смак, любов до читання і творчості. У цій книзі об'єднані дві цікаві ідеї спільне читання казок і навчання дитини виготовленню пластилінових картинок. З одного боку, слухаючи казку, малюк розвиває уяву, мислення, увагу та пам'ять. З іншого боку, створюючи ілюстрації до казок, він тренує вже не лише уяву, але й дрібну моторику. Книга рекомендована всім дошкільнятам в якості унікального розвиваючого посібника.
Оксана Стехіна, 
Наталія Самойленко "Що в тарілці"
 https://i.grenka.ua/shop/1/7/269/shho-v-tariltsi_9dd.png
  "Що в тарілці" – це книга і для дорослих, і для дітей, яка має на меті розказати про основи здорового харчування. Пояснити і дорослим, і малим, чому ж таким важливим є те, що ми їмо, де ховаються білки, а де вуглеводи, та чому не можна їсти лише смачні солодкі пундики. Дитяча частина побудована як казка, доросла – як порадник із здорового харчування та добіркою корисних рецептів. Основний меседж книги – ваші діти будуть харчуватись так як і ви, тож важко буде привчити дітей до корисної їжі, якщо ви за обидві щоки їсте гамбургери і олів’є.
 Леся Кравецька 
"Смачно з Лесею Кравецькою"
  Це єдина в цьому списку книга, розрахована на підлітків і молодих господинь. Відома в мережі фуд-блогерка дібрала в ній рецепти від найпростіших до складніших – випічки, страв з м’яса і риби. Рецепти мають покрокові фото і чіткі інструкції, а також низку порад для новачків. Завершує книгу інформація про правила і терміни зберігання продуктів та поради, як використати залишки продуктів, аби створити з них нову смачну страву, а не викинути. Всі рецепти базуються на основі простих, доступних українцям продуктів. До речі, це прекрасна можливість зайняти підлітка на канікулах, запропонувавши йому приготувати щось смачне.
  Джерело: Yakaboo