ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятницю, 22 червня 2018 р.

5 книжок про 
особливі мандрівки
  Справжня мандрівка – це не тільки рух з точки "А" в точку "Б", це ще й досвід, який дарує шлях від тебе-колишнього до тебе-майбутнього. Мандрувати можна пішки чи автомобілем, по небу чи по воді, далекими континентами чи коридорами власного дому. Головне – аби ця мандрівка стала для тебе особливою – так, як для героїв цих книжок. 
Книга-мандрівка. Україна
  "Книга-мандрівка. Україна" це 1200 непересічних фактів про Україну та українців. Автори відшукали не лише найдивовижніше, але й найважливіше, що варто знати про Україну: унікальні місця, де слід побувати, культурні здобутки, видатних особистостей та поворотні моменти, що вплинули на хід історії та життя кожного українця. Ця книга створена з відкриттів. З нею ви зможете поглянути на Україну по-новому. Це видання не лише для дорослих, але й для родинного читання з дітьми, для українців і всіх, хто хоче дізнатися більше про нашу країну. Формат книги-мандрівки особливий це не довідник і не підручник. Це карта-розповідь у форматі "едьютейнмент", на якій зазначені найцікавіші історико-географічні та статистичні факти про країну в авторських ілюстраціях.
Андрес Русо "Кипуча річка. 
Пригоди і відкриття в Амазонії"
  Коли Андрес Русо був ще малий і жив у Перу, дідусь розповів йому історію, де згадується одна дивна деталь кипуча річка в амазонських нетрях. Щоб пересвідчитися, що кипуча річка справді існує, дорослий Русо вирушає в глиб Амазонії. Побачене його приголомшує: у цій довгій широкій священній річці вода така гаряча, що тутешній люд запарює нею чай, а тварини, потрапивши туди, гинуть в одну мить. Як це можливо? Цікавість Русо обертається на одержимість: науковець над усе прагне дізнатися, що змушує річку кипіти. Розвідуючи її разом з місцевими жителями, зокрема і з шаманом, що став йому за навчителя, він опиняється перед труднощами, яких навіть уявити собі не міг. 
Богдан Ославський "Льонтом. Дороги і люди" 
https://images.gr-assets.com/books/1446155877l/27390332.jpg
  Книга написана під впливом подорожей Україною, Молдовою, країнами Середньої Азії, котрі автор здійснював протягом 3 років із своєю дружиною. Свідомо вказую "під впливом", а не про самі подорожі, адже на меті не стоїть показати маршрут, розповісти про подорож як про окрему історію від початку до кінця. Тут зібрані пригоди є тільки матеріалом, з якого автору хотілось зліпити свою літературну фігуру. Безперечно, вона має округлі форми, бо початок та кінець її збігаються в Україні, утворюючи таким чином цикл, замкнене коло. Хоча "округлості" трапляються навіть і в середині тексту, про що йтиметься згодом…
 Джек Керуак "У дорозі"
  За своє недовге життя Керуак написав близько 20 книжок, але саме роман "У дорозі", створений за 3 тижні, приніс йому всесвітню славу і став класикою американської літератури. Це розповідь про долю і біль ціло го покоління, побудована як джазова імпровізація. "У дорозі" називають "ліричним романом мандрів". Його герої люди дороги, ті самі хіпстери, бітники, які жили духом свободи і насолоди. Їхні цінності це шлях з одного кінця країни в інший, джаз (модний у той час "боп"), кохання, а точніше секс, випивка, травка і нічні бесіди-одкровення. Кожне нове покоління знаходило у бітниках щось своє, і головний герой роману, скализуб, бабій і п’яниця Дін Моріарті, і сьогодні мандрує на своєму деренчливому "мустанзі" дорогою, яка ніколи не скінчиться...
 Джон Кракауер “В диких умовах”
 
  Книга цінна уже тим, що списана з реального життя. Це справжня історія хлопця, який, закінчивши навчання, вирішив не вступати у престижний ВУЗ та звести своє життя лише до заробітку грошей. Він, кинувши усе, пішов на зустріч своїй мрії та подався на Аляску. Дорогою його очікує маса пригод, чудові незнайомці, які приходять на допомогу у потрібну хвилину, боротьба з внутрішнім світом та усіма небезпеками, що можуть очікувати у зовнішньому. І основне – просто неймовірна та недоторкана природа Аляски, яка так вабить головного героя книги та завдяки чудовим описам переносить і нас до цієї природньої величі.