ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

неділю, 16 вересня 2018 р.

5 книжок для підлітків, 
щоб втекти від навчання
https://r2.readrate.com/img/pictures/basic/694/694845/6948456/w585h345-crop-stretch-e7962122.jpg 
  Вересень завжди підкрадається раптово. Особливо відчутно це тим, чиї сумки та наплічники важчають від підручників і новеньких зошитів, а на зміну літнім забавам з ранку до вечора приходить чіткий розклад уроків у щоденнику. Навчання навчанням, а час на відпочинок теж треба знаходити, тим паче коли відпочинок продуктивний, як-от читання улюблених книжок. Сьогодні потішимо вас добіркою з 5 книжок, з якими втеча від навчання буде не лише захопливою, але й пізнавальною.
Андрій Бачинський 
"Ватага Веселих Волоцюг"
https://starylev.com.ua/files/books/vataga.png
  Нова повість для підлітків відомого українського письменника Андрія Бачинського оповідає про пригоди трьох друзів, яких називають Ватагою Веселих Волоцюг. Віт, Влад і їхня подружка Васька вирушають у небезпечну вилазку підземеллями Львова, аби на власні очі побачити підземну річку, але навіть собі не уявляють, до яких карколомних наслідків це призведе. Чи зможуть друзі відшукати містичну угоду з дияволом та допомогти таємничому незнайомцю з підземелля? Про це і не тільки читачі довідаються, прочитавши цю захопливу книжку. 
А. Аудгільд Сульберґ 
"Хто проти суперкрутих" 
  Дванадцятилітня Анне Беа вважає себе потворою, та й у школі на неї поглядають співчутливо. А дехто, особливо трійко крутелиць із їхнього класу, взагалі відверто з неї глумляться. Тому дівчинка мало з ким спілкується, і якби не найкращий друг Нільс, її життя було б зовсім нестерпним. Але Анне Беа доведеться поглянути в очі своїм найбільшим страхам і дати відсіч суперкрутим. Це книжка про те, з чим рано чи пізно доводиться стикатися багатьом підліткам – булінг, перші почуття, розчарування, вибір життєвих цінностей й усвідомлення власної самоцінності. 
 Олександр Зубченко "Перемагаючи 
долю. Під чужим небом"
  Перша половина 17-го сторіччя... Україна потерпає від татарських набігів: у полон потрапляють тисячі українців, ламаються долі, розлучаються рідні серця. Так і наші герої брати Іванко та Юрась опиняються у різних кінцях цього багатостраждального сві­ту. Перебуваючи на чужині один в Китаї, другий в Туреччині, брати не забувають того щастя, яке дали їм люблячий батько та ласкава мати, і хоча чужинські звичаї та віра мали вбити цю пам’ять, та поклик рідної землі є сильнішим. Як би не випробовувала жорстока доля їх на міцність, які б пригоди не довелося їм пережити, брати долають усі перешкоди, поки не зустрічаються по різні боки ворожих таборів, щоб разом піти дорогою визвольної боротьби нашого народу, примножуючи козацьку славу та нади­хаючи інших ге­роїчною вдачею та майстерним володінням зброєю.
Бодо Шефер "Пес на ім’я Мані" 
https://starylev.com.ua/files/books/Many%203D%20COVER.png 
  "Пес на ім’я Мані, або Абетка грошей" – це бестселер всесвітньовідомого фінансового консультанта, бізнесмена, лектора й письменника Бодо Шефера, де автор просто й легко розказує дітям про те, як розумно розпоряджатися грошима. Одного дня мама Кіри знаходить під будинком пораненого лабрадора. Дівчинка ж так давно мріяла про песика! Пес на ім’я Мані вміє розмовляти, а ще добре розбирається у фінансових питаннях, адже до того жив у родині заможного фінансового консультанта. Це якраз дуже вчасно, бо батьки Кіри потерпають від економічної кризи в країні, тож їхній будинок будь-якої миті можуть забрати за борги.
 Шона Кові "7 звичок 
високоефективних підлітків"
https://starylev.com.ua/files/books/7_zvuchok_vusokoefektuvnuh_pidlitkiv_0.png
   Цей "путівник підлітка до успіху" перекладений більш ніж 30-ма мовами і  вже встиг завоювати популярність серед молоді в усьому світі. Попри те, що книжка була написана аж 20 років тому і світ цінностей та переконань молодих людей суттєво змінився, вона і сьогодні допомагає своїм читачам зростати щасливими та успішними. Шон Кові – автор мотиваційних книжок для підлітків, добре розуміється на проблемах та потребах молоді – справжніх "джунглях", як він сам їх називає. У своїй дотепній книжці він намагається показати своїм юним читачам, що, попри всі сучасні виклики, життя прекрасне й не таке складне. 
  Джерело: ВСЛ