ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

неділю, 2 вересня 2018 р.

5 дитячих книг 
про магію і чари
https://starylev.com.ua/files/blog/magic-books.jpg
  Кожному з нас іноді хочеться знати чарівні закляття чи володіти силою, яка розв’язує усі проблеми і змінює за нашим бажанням час, простір і реальність. Щоправда, у звичайному житті це неможливо. А от у книжках, особливо дитячих – ще й як! Герої цих історій використовують магічні сили для маленьких буденних хитрощів і глобальних потреб, рятують чиїсь життя і цілий світ, захищають себе й інших від ворогів, виконують бажання і читають думки, а головне – вчаться бути відповідальними за всі свої чари.
 Олексій Надемлінський 
"Маленька відьма та Кір"
Фото - Маленька Відьма та Кір
  Коли дванадцятирічна Маринка надала притулок бездомному ко­ту, вона з подивом дізналася, що має дар чарівниці. Перед дівчинкою постає питання: або стати ученицею Кота, що володіє древньою магією, або жити звичайним людським життям. Марина обирає перше, але навчання несподівано перетворюється на захопливу та небезпечну пригоду, яку дівчинці доведеться пережи­ти зі своїми вчителями та друзями – котячим волхвом Кіром, Домовиком, Коловершею та різними хухликами й китоврасами. Зазираючи поверх часу, маленька відьма часом бачитиме не лише корисні, а й страшні речі – і намагатиметься їх відвернути. А щоб освіта Маринки остаточно завершилася, їй доведеться рятувати світ від лиходія – не дуже злого, але достатньо самотнього і знудьгованого, аби ледь не призвести до катастрофи.
Діана Вінн Джонс 
"Будинок безлічі шляхів"
  Нова книжка Діани Вінн Джонс є продовженням "Мандрівного замку Хаула" та "Повітряного замку", і в ній зустрічаються герої з усіх трьох книжок. У гірському королівстві старий король і його донька укладають каталог своєї гігантської бібліотеки. Королівський чарівник занедужав, тому на допомогу їм приходить Чарліна вперта дівчинка-підліток, яка майже нічого не вміє, лише читати книжки. І тут починається найцікавіше... Магія у книжках Діани Вінн Джонс – не тільки серйозна і важлива, а й часто незграбна і весела. Та попри всі смішні штуки герої книжки завжди намагаються пам’ятати про відповідальність за всі свої чари.
Зоман Чейнані "Школа Добра і Зла"
 
  Софі та Агата повертаються до Гавалдона. Тепер, коли Директора Школи знищено, дівчата можуть прожити своє "Довго і Щасливо" вдома. Але щасливе закінчення казки не таке райдужне, як уявляла собі Агата. Вона розуміє, що любов подруги не зможе замінити кохання принца, і потай від Софі хоче повернутися назад. Бажання Агати відкриває портал до Школи. А точніше, до Школи Хлопців і Дівчат. Союз Агати і Софі зруйнував правила чарівного світу, об’єднав принцес із відьмами, чарівників із принцами. До чого призведе ця зміна, і чи зможуть подруги повернути втрачену школами рівновагу, не втративши одна одну.
Дорота Тераковська "Дочка чарівниць" 
http://mudry-filin.com.ua/wa-data/public/shop/products/52/09/10952/images/39731/39731.745.JPG 
  Цю книгу можна назвати романом-казкою, бо вона охоплює велику частку життя головної героїні, що постає перед нами Дитям, Дівчинкою і Панянкою. Дорослішаючи, вона змінюється, вивчає себе і навколишній світ, у якому панують зло, насилля, зневага, бундючність Загарбників. Колись славне Велике Королівство завоювали степові ординці і накинули на нього зашморг, а він душить народ, що, здавалось би, втратив будь-які сподівання, втратив мужність і хоробрість опору. Під опікою Чарівниць Дитя-Дівчинка-Панянка виростає й пізнає свій народ, щоб здійснилося пророцтво Пісні Єдиної…
 Керстін Гір "Зільбер. 
Перша книга сновидінь"
http://chytay-ua.com/photos/text/Oksana/KA%202018/SHKOLA-Zilber.jpg
  Старшокласниця Лів Зільбер переїздить до Лондона і потрапляє у вихор дивовижних подій. Удень на неї чекають нова родина та престижна школа з компанією найкрутезніших старшокласників. А вночі Лів блукає довжелезним коридором із незліченною кількістю дверей. Двері ті незвичайні – то вхід у чужі сновидіння. Адже Лів володіє рідкісним даром керувати своїми снами та потрапляти в чужі, від наймиліших солоденьких видінь до страхітливих жахіть. І де ж найцікавіше, як не у снах красунчика, що так сподобався Лів? "Зільбер. Перша книга сновидінь" – це також початок історії довжиною у три романи. Куди заведе героїв магія снів – про це читачі дізнаються лише наприкінці. 
  Джерело: ВСЛ