ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середу, 21 листопада 2018 р.

Голодомор – печаль 
і скорбота України
  Голодомор… Це моторошне слово повертає нас у 1932-1933рр. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам'ять мільйонів жертв, та засуджує творців цієї чорної сторінки в історії України.
  20 листопада за сприяння бібліотеки-філії №3  для  учнів 9-А класу ЗОШ №29 презентувала свою книгу "І слово боролося" подільська дослідниця голодоморів, просвітянка, письменниця, краєзнавиця Любов Сердунич. Додамо, вона є лауреатом обласної літературної премії ім. М. Годованця, у 2007 році за вагомий особистий внесок у дослідження голодоморів в Україні та активну громадську діяльність була нагороджена орденом "За заслуги" III ступеня.
  У презентованій збірці зібраний український фольклор періоду голодоморів, авторські краєзнавчі й публіцистичні статті та художні твори про голодомори.
  Як зазначила  автор книги: "Народ України пам’ятає сторінки свого життя, а тому варто робити все, щоб наші нащадки знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті, щоб минуле ніколи не повторилось".