ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

Улюблені книги дитинства, 
які варто прочитати вашим дітям
   Є такі дитячі книги, що передаються з покоління в покоління. Ймовірно, ви читали їх, коли були маленькими, а тепер читаєте своїм дітям. Якщо ні – тоді ця добірка спеціально для вас!
Елінор Портер 
"Поліанна"
 
  Одна з найвідоміших підліткових книжок знаходить своїх читачів вже понад століття. Світла історія про життєлюбну дівчинку Полліанну, яка шукає радість у всьому, навіть якщо це складно. Вона не байдужа, не звертає уваги на судження сторонніх людей і розбиває своїм оптимізмом оточуючий  цинізм, розчарування, недовіру і черствість. Книга чудово вчить радіти тому, що є. Дивитися на речі з оптимізмом і жити, займаючись тим, що тобі подобається. 
Френсіс Бернетт 
"Таємний сад"
  
  Одна з найбільш відомих і зворушливих історій всесвітньо відомої англійської письменниці Френсіс Бернетт захоплює дітей і дорослих. У цій книжці є усе, щоб зацікавити дитину: таємниця, атмосфера похмурого таємничого будинку, прості зрозумілі герої, поступові зміни в тому самому саду, які робляться власними руками. І проста мораль: люди будуть судити про тебе по твоїх вчинках. А для батьків це ідеальна книжка про виховання: що буде з дитиною, якщо ігнорувати її і якщо задушити її гіперопікою.
Йогана Шпірі 
"Гайді"
https://blog.yakaboo.ua/wp-content/uploads/2018/11/16_58.jpg 
  Невимовно світла історія, яку потрібно прочитати кожному. Книга про дівчинку Гайді, яка в 5 років залишилася круглою сиротою. Тітка відводить її жити до рідного дідуся, який ось уже кілька років живе похмурим відлюдником в Альпах. Але Гайді – оптимістична, допитливий дитина, яка може змусити посміхнутися будь-кого.
Сесілія Джемісон 
"Леді Джейн" 
 
  Сентиментальний роман  відомої американської письменниці Сесілії Джемісон перевидається вже майже 130 років, залишаючись однією з найпопулярніших дитячих книг. Ця історія буде цікавою для молодшого шкільного віку: пригоди маленької леди Джейн, яка стала сиротою і опинилася в руках жадібної жінки. Джейн пощастило, що поруч з нею опинилися добрі люди і справжні друзі, завдяки яким вона знаходить люблячу родину. 
Астрід Ліндгрен 
"Роня, дочка розбійника" 
 
  Коли ми згадуємо Астрід Ліндгрен, першими книгами, що приходять у голову, залишаються "Карлсон" і "Пеппі Довгапанчоxа", але не менш цікавими для дітей будуть, наприклад, "Пригоди Калле Блюмквіста" і "Роня, дочка розбійника". Остання – пригодницька історія про дівчинку Роню, дочку самого могутнього розбійницького отамана всіх лісів і гір. Чудовий дитячий мікс з більш дорослиx пригод Робіна Гуда і Ромео та Джульєтти. Але все, авжеж, закінчиться добре!
Марк Твен 
"Пригоди Гекльберрі Фінна" 
 
  Можливо менш відоме, але не менш цікаве продовження "Пригод Тома Сойера". Ця книжка залишається цікавою як для дітей, так і для дорослих. В ній піднімаються такі важливі теми: расові упередження, проблеми батьків і дітей, дурість людського натовпу. Ця книга стане важливою сходинкою в розумінні добра і зла цього світу, дружби, відповідальності, свободи. І навчить, що незалежно від обставин головне залишатися порядною людиною. 
Джанні Родарі 
"Подорож Голубої Стріли" 
 
  Якщо "Пригоди Цибуліно" вже вивчені на пам'ять, саме час розпочати цю добру різдвяну казку. Тут подарунки розносить не Дід Мороз, а Фея. Фея має власний магазин іграшок, і на новий рік батьки сплачують ці подарунки. Погодьтесь, більш життєва історія. А якщо батьки не можуть собі дозволити омріяний блакитний потяг? Тоді іграшки беруть справу у свої руки – і починаються справжні казкові пригоди.
Льюїс Керолл 
"Аліса у Дивокраї" 
 
  Вічна історія для тиx, xто готовий вірити у незвичайні речі. Історію, яку читаєш в дитинстві, перечитуєш у дорослому віці і розумієш, що ще не осягнув її повністю. Але не припиняєш отримувати задоволення. Xто в дитинстві не мріяв заскочити у кролячу нору і поринути у пригоди божевільного світу: де можна мінятися в розмірі, зустріти кролика в костюмі, плавати в озері сліз, грати в крокет за допомогою фламінго чи розмовляти з головою Чеширського кота?
Клайв Стейплз Льюїс 
"Хроніки Нарнії"
 
  Цікаві, захоплюючі і дуже об'ємні пригоди для дітей в унікальному чарівному світі. Через казку автор показує дітям, як боротися зі злом і прагнути до добра в реальному житті. Сім книжок, сім пригод, які відбуваються в фентезійному світі Нарнії: де звірі розмовляють, можна зустріти фавна, а хлопчик може перетворитися на дракона! Цю мудру і світлу історію обов'язково треба прочитати дитиною.
Луїза Мей Олкотт 
"Маленькі жінки"
https://img.yakaboo.ua/media/catalog/product/cache/2/image/398x565/234c7c011ba026e66d29567e1be1d1f7/8/_/8_58_54.jpg 
  Книга для будь-якого віку. Поки ви можете читати, вам буде цікавий роман Луїзи Мей Олкотт. В ньому цілих чотири головні героїні: дві дівчинки, жінка і бабуся. В якийсь ви точно впізнаєте себе, і вона стане вашою улюбленицею. Роман з тонкою філософією, цікавим сюжетом, оригінальним гумором і глибоким змістом. Авторка вчить цінувати те, що є в житті, думати про інших, співчувати і любити, що дуже важливо для дітей.
  Джерело: Yakaboo