ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 13 листопада 2018 р.

Читання на вихідні: 
готуємось до книжкової зими
https://starylev.com.ua/files/blog/bbbd331d6f70.jpg 
  Листопад навіває думки про зимову сплячку. Але не піддавайтесь, бо хто спить, той не читає! Ось вам 7 жвавих і динамічних книжок і книженцій, щоб вистояти у протистоянні з ведмежим сонним синдромом. 
Труде Тайґе "Пацієнт"  
TaigPaciCover400 
  Той, хто називав себе Крезом, прожив у психіатричному закладі Дікемарка майже 50 років. Перед смертю він встиг прошепотіти доглядальниці: тут вбивають людей. Через кілька років за нез’ясованих обставин зникає Юлія – донька лікарки-хірурга цього закладу. Журналістка Кайса Курен перебуває у відпустці з догляду за дитиною. Вона скучила за роботою, тому на замовлення таємничого роботодавця охоче погоджується зібрати свідчення можливих свідків зникнення Юлії. Та коли роботодавця знайшли вбитим, Кайса розуміє, що її затягує у вир лихих подій. 
Брендон Вебб "Приціл. Як приймати кращі 
рішення, коли весь світ проти тебе" 
https://www.kniging.com.ua/image/cache/data/book/psihologiya9/pricil_yak_prijmati_5717-295x350.JPG
  Розповсюджений вислів "колишніх не буває" цілком надається до автора цієї книжки. Бізнес та успіх у бізнесі друга серія життя Брендона Вебба, колишнього морського піхотинця та снайпера-"морського котика", спецпризначенця з досвідом бойових дій в Афганістані та Іраку, фахівця з військового вишколу. У книжці "Приціл" він розповідає, як навички та життєві уроки, здобуті під час навчання у війську та в бою, допомагали йому долати виклики у цивільній кар'єрі. Хоча досвід спецпризначенців є одним з найунікальніших та найскладніших можливих досвідів, Вебб розповідає, як використовував його, долаючи труднощі та негаразди у бізнесі.  
Нел Сковел, Шеріл Сендберг "Включайся! 
Жінки, робота і воля вести за собою" 
https://img.yakaboo.ua/media/catalog/product/cache/2/image/398x565/234c7c011ba026e66d29567e1be1d1f7/i/m/img732_19.jpg 
  "Включайся!" – це відверта оповідь про помилки та образи, доброту та підтримку, покарання за успіх, "синдром самозванки", труднощі материнства та радості шлюбу. Читачки і читачі можуть переконатися, що ґендерні упередження ускладнюють існування в офісах Кремнієвої долини так само, як і деінде, а жінки в цілому світі припускаються тих самих помилок. Попри це, авторка адаптує текст "Lean In" для кожної країни, в якій його перекладають, зокрема й для України. Задля цього Сендберґ спільно зі своєю командою вивчає місцеві властивості й статистику, становище жінок і проблеми в їхньому професійному житті. 
Г’ю Гоуї 
"Бункер. Ілюзія"
https://img.yakaboo.ua/media/catalog/product/cache/2/image/398x565/234c7c011ba026e66d29567e1be1d1f7/0/0/001_17_2.jpg 
  З-поміж численних картин Апокаліпсису, створених у літературі та в кіно, роман "Бункер. Ілюзія" вирізняється легкістю нарації і правдивістю скрупульозного змалювання кожної дрібниці довколишнього світу, кожного відчуття героїв, які усупереч усьому намагаються вижити в умовах, у яких опинилися. Від народження тобі втовкмачують, що інакше бути не може, порятунок неможливий, виходу з бункера немає. Кожен знаходиться під контролем системи, свідомість та інакомислення блокуються установками відділу ІТ. Та завжди з’являються носії "ідеї", ті, хто прагне іншої інформації, справжнього знання, кого не влаштовує ілюзія, що наче "вірус", здатна "заразити" інших. 
Олег Яськів "Вечір з кіно. 
Путівник по світу кіно" 
Фото - Вечір з кіно. Путівник по світу кіно 
  Ця книга, популярний путівник світом кіно, пропонує короткі тексти, написані в оригінальному жанрі, що поєднує літературну есеїстику, філософські роздуми та кіноаналіз. Автор розповідає про фільми майже двохсот режисерів різних континентів і періодів історії кіно. В Україні така спроба робиться вперше і буде цікава тим, хто хоче краще зрозуміти світ кіно. 
Томас Фрідман 
"Дякую за запізнення" 
Фото - Дякую за запізнення
  Ми живемо в "еру швидкостей". Міжнародний ринок, цифрова глобалізація, матінка-природа три найвеличніші планетні сили, що перебувають у центрі цього прискорення. На Евересті налагоджено відмінний стільниковий зв’язок, автомобілі рухаються без водіїв, а тим часом унаслідок танення снігової "шапки" Антарктиди зростають рівень вуглецю й рівень води у Світовому океані. Наш спосіб життя стрімко трансформується, зміни стосуються п’яти ключових сфер: роботи, політики, геополітики, етики, громади. Світ мчить із шаленою швидкістю, але ми навіть не встигаємо усвідомити куди до розвитку чи самознищення?
Андрій Кокотюха 
"Темні таємниці" 
Фото - Темні таємниці 
  Піщане селище з поганою славою. А все тому, що в його околицях вже давно зникають люди, і найчастіше молоді. Одного разу поліція знаходить там само тіло 26-річного Євгена. Це шокує Ольгу, адже Євген був хлопцем її доньки Яни, з ним вона втекла з дому. Ольга відчуває, що донька в небезпеці, та поліція не квапиться шукати дівчину. Тому Ольга звертається до колишнього правоохоронця Вадима Чотара. Його вже давно цікавлять дивні події, що відбуваються поблизу Піщаного, особливо в зачиненому старому пансіонаті… Ольга і Вадим заглиблюються у пошуки Яни, але хтось навмисне збиває їх зі сліду. Той, хто боїться, що вони розкриють усі темні таємниці Піщаного…