ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятницю, 30 листопада 2018 р.

8 книжок 
про книжки
 https://s1.studway.com.ua/wp-content/uploads/2016/06/knizhka.jpg
  Осінь – ідеальна пора для закоханих у книжки. Заварюєш запашну каву або чай, кутаєшся у щось тепле й приємне на дотик, вмощуєшся зручніше і поринаєш у читання. Щоб зробити його абсолютно ідеальним, обираєш історії про таких, як і ти – тих, хто обожнює читати, гортати сторінки, вдихати запах паперу й старі й нові видання. А історії про книголюбів – це насамперед історії про книжки… 
Ніна Джордж 
"Маленька паризька книгарня" 
https://img.yakaboo.ua/media/catalog/product/cache/2/image/398x565/234c7c011ba026e66d29567e1be1d1f7/i/m/img509_30.jpg 
  Мсьє Одинак – власник плавучої баржі-книгарні, у якій він підбирає найкращі ліки-книжки від душевних недуг. Але собі книгар допомогти не може або не хоче: ось уже 20 років, відколи від нього пішла  кохана, життя його позбавлене радощів, почуттів і насолод. Аж поки у закритій від світу лавандовій кімнаті він не знаходить лист – послання, яке все пояснює, але й ускладнює. І тоді мсьє Одинак відв’язує свою плавучу книгарню і рушає на пошуки привидів минулого – аби попросити пробачення і навчитися знову жити. Компанію у цій мандрівці річками Франції йому складуть книжки, коти, молодий письменник із кризою другого роману і майстер-на-всі руки, геніальний кухар і природжений волоцюга Кунео.  
Ґабріель Зевін 
"Славетне життя Ей-Джея Фікрі" 
https://img.yakaboo.ua/media/catalog/product/cache/2/image/398x565/234c7c011ba026e66d29567e1be1d1f7/i/m/img756_3_20.jpg  
  Маленька книгарня Ей-Джея Фікрі на невеликому острові – місце, яке притягує диваків-бібліофілів. Але не скажеш, щоб це дуже тішило власника. Після смерті дружини він став неприязним до зовнішнього світу. Справи у його книжковому бізнесі йдуть кепсько. А коли з домашньої колекції Ей-Джея Фікрі зникає раритетне видання віршів Едгара По, чоловік зовсім занепадає духом. І тут доля підсовує йому подарунок в особі чарівної дівчинки в рожевому комбінезоні. Що робитиме з цим дитям чоловік, який звик до спілкування з книгами? 
Рей Бредбері 
"451 за Фаренгейтом"  
Фото - 451° за Фаренгейтом 
  451 градус за Фаренгейтом – це саме та температура, за якої горить папір, і головний герой роману Гай Монтег чудово це знає. Він – пожежник, який досконало виконує свою роботу, аж поки одного дня замість того, щоб спалити книгу, рятує її. Він чудовий сім’янин (байдуже, що дружина віддає перевагу віртуальному спілкуванню, аніж вечері з ним), який щодня повертається додому з роботи, аж поки одного дня не зустрічає дівчину, що змінить його життя. Одного дня він, замість сидіти у вітальні з несправжніми гостями опиниться в товаристві диваків, кожен із яких – жива книга… 
Аньєс-Мартен Люган 
"Закохані в книжки не сплять на самоті"  
https://blog.yakaboo.ua/wp-content/uploads/2018/10/img396_1_1.jpg 
  Чи існує життя після важкої втрати? Діана намагається налагодити його – порядкує у своїй кав’ярні-книгарні, зустрічає чоловіка, який дарує їй кохання… Але спогади про загиблих чоловіка й доньку досі болять. Тим часом з Ірландії, де вона отримала прихисток і можливість зцілити свої душевні рани, надходять тривожні звістки. І жінка зважується на те, аби покинути уламки минулого і поїхати в іншу країну, аби ступити назустріч новій долі. 
Рене Найт 
"Дисклеймер: усі збіги випадкові"  
https://blog.yakaboo.ua/wp-content/uploads/2018/10/img777_62.jpg 
  Роман "Ідеальний незнайомець", який отримує поштою успішна режисерка документального кіно Кетрін Рейвенскрофт, розпочинається з фрази "Усі персонажі вигадані, всі збіги випадкові". От тільки їй не можна вірити. Бо чим далі читає жінка, тим більше впізнає у головній героїні себе, а в сюжеті – події, які сталися із нею. От тільки штука в тому, що єдиний, кому достеменно відома ця історія, давно на тому світі. А сам роман, хоч і розповідає начебто правду, проте не всю – і зізнатися в тому, що було насправді, Кетрін не готова.
Мортімер Адлер 
"Як прочитати книгу" 
https://blog.yakaboo.ua/wp-content/uploads/2018/10/867154_original.jpg 
  Посібник Мортімера Адлера називають найкращим у світі текстом для вибагливих читачів, який допоможе їм зрозуміти все прочитане. Автор розповідає про різні рівні читання, радить різні техніки, які найкраще підходять для наукової літератури і п’єс, історичних праць і віршів, пропонує читацькі вправи, які допоможуть відслідкувати якісні зміни у вашому читанні і, звісно, подає читацькі списки – куди ж без них. 
Ганна Улюра "365. Книжка 
на кожен день, щоб справляти 
враження культурної людини"   
https://blog.yakaboo.ua/wp-content/uploads/2018/10/365._3__1.png 
  365 розділів, присвячених книгам, розташовані за абеткою і часто дуже цікаво між собою "римуються". У них авторка окреслює тематичні і жанрові особливості текстів, пише про те, чому варто їх прочитати і, зрештою, просто інтригує. Звісно, всі книжки зі списку за рік прочитати важкувато. Однак сама книга "365" чудово надається до цілорічного читання – по розділу за день, занурюючись у нові й нові історії, надихаючись на літературні відкриття. 
Катаріна Маренгольц 
"Література! Мандрівка світом книжок" 
https://blog.yakaboo.ua/wp-content/uploads/2018/10/11_17_471.jpg 
  Ця книжка – не лише для тих, хто любить книжки, а й для тих, хто їх трохи боїться. Катаріна Маренгольц і Дон Парісі здивують фактами про письменників-класиків і їхні твори, коротко, жваво і дуже іронічно перекажуть сюжети "програмних" романів, підкажуть, коли їх варто читати, чим можна знайомство із ними доповнити і на що звернути увагу. А головне – заспокоять: не всі знакові тексти варто читати кожному з нас. Іноді достатньо подивитися екранізацію. Звісно, багато книголюбів з ними не погодиться, але когось ця індульгенція втішить і, замість безнадійно вгризатися в "Улліса", він з легким серцем побіжить за улюбленого Кінга.
  Джерело: Yakaboo