ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

понеділок, 5 серпня 2019 р.

Знайомство з фентезіhttp://school-of-inspiration.ru/wp-content/uploads/2014/01/%D0%BE-%D1%87%D0%B5%D0%BC-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%82%D1%8C-%D1%84%D1%8D%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B8.jpg 
  Навіть якщо раніше ви мало цікавились літературою фентезі, і книжки цього жанру лише зрідка потрапляли на ваші полиці, то завдяки масовій культурі і екранізаціям напевне чули про Гаррі Поттера і однойменний цикл від Дж. К. Ролінґ, про "Володаря перснів" і "Гобіта" Дж. Р. Р. Толкіна, про славнозвісного Джона Сноу і "Пісню Льоду і Полум’я" Джорджа Мартіна і, звісно, про "Хроніки Нарнії" К. С. Льюїса. Тому якщо ви хочете поглибити своє знайомство з літературою фентезі і при цьому побоюєтесь братися за великі цикли, ось 7 книг, які відкриють вам нові й захопливі, але не завжди привітні й безпечні світи.
  Yakaboo
Ніл Ґейман 
"Океан у кінці вулиці"
https://img.yakaboo.ua/media/catalog/product/cache/2/image/398x565/234c7c011ba026e66d29567e1be1d1f7/7/4/743394_1_original.jpg 
  Головний герой книги згадує семирічного себе і всі ті речі, які з ним траплялися у дитинстві: часом добрі, часом злі, часом страшні і моторошні. Повернувшись на сільську вулицю свого дитинства, він згадує також дивовижну сусідську дівчинку Летті Гемсток, яка обіцяла його захищати попри все. Сидячи на березі ставка, який Летті вперто називала океаном, він згадує те, що волів би забути. Ви добре пам'ятаєте своє дитинство? А ви впевнені, що ваші спогади абсолютно точні? Що, як раптом найпотаємніші з них заховані, мов дитячі іграшки на дні забитої дорослими речами шафи, і лише повернувшись у місця, де ви виросли, ви згадаєте, як усе було насправді? 
Роджер Желязни 
"Ніч у самотньому жовтні"
 https://img.yakaboo.ua/media/catalog/product/cache/2/image/398x565/234c7c011ba026e66d29567e1be1d1f7/i/m/img494_92.jpg 
  Роман "Ніч у самотньому жовтні" Р. Желязни неможливо просто читати: ним потрібно дихати. Кожна його сторінка пахне осінніми дощами й опалим листям, древньою магією і… не менш древніми страхами. Зрештою, це не звичайний роман, а радше жовтневий щоденник сторожового пса на ймення Нюх, який спільно зі своїм хазяїном Джеком (тим самим Різником), а також з іншими друзями й недругами та їхніми сумнозвісними господарями бере участь у Великій Грі, що відбувається місячної ночі на Геловін. І не дай боже в цій Грі програти, бо долі переможених не позаздриш. 
Анджей Сапковський 
"Відьмак. Останнє бажання" 
https://img.yakaboo.ua/media/catalog/product/cache/2/image/398x565/234c7c011ba026e66d29567e1be1d1f7/6/1/616607_front.jpg 
  Біловолосий відьмак Ґеральт із Рівії, один з небагатьох представників колись численного цеху захисників людської раси від породжень нелюдського зла, мандрує невеликими королівствами, які можна охопити поглядом з вежі замку, та великими містами, отримуючи платню за те, чого навчений, – знищення віїв і з'ядарок, стриґ та віпперів. Але є у відьмака і власний кодекс, у якому вбивство – це лише крайня міра, а життя розумне, чим би воно не було, – це все-таки життя. Саме цим він наживає собі нових ворогів, але й знаходить друзів, які колись змінять його долю.
Террі Пратчетт
"Правда" 
 https://www.bookovka.com.ua/128544-large_default/pravda.jpg 
  Тонка межа між фактами й чутками, жарти й алюзії надійно вплітають "Правду" у сучасні реалії і творять майстерну сатиру на інформаційну сферу та суспільство загалом. А особлива, інтелектуальна і разом з тим проста філософія, несподівані стилістичні прийоми, натяки на класичні твори та явища поп-культури гарантують насолоду від читання. Пориньте у карколомні пригоди Вільяма де Ворда, засновника першої у Дискосвіті газети "Анк-морпоркський Час". Де Вордові доведеться експериментувати, боротися з конкурентом-таблоїдом та його вигадками, наживати впливових ворогів та створювати перші журналістські стандарти.
Джонатан Страуд "Бартімеус. 
Амулет Самарканда"
 https://stylus.ua/thumbs/390x390/e1/20/923262.jpeg
  У Лондоні, для якого магія звичайна справа, чимало демонів. Їх закликають чарівники, щоб ті виконували їх доручення. Одного разу юний Натаніель теж вирішує вдатися до допомоги джина щоб помститися ворогу. Але викликати стародавнього джина та контролювати його — дві абсолютно різні справи... Бартімеус все ж виконує волю свого господаря та викрадає амулет Самарканда, але пригоди джина та молодого чарівника тільки починаються! Загадкові вбивства, погоні, змови... Все це сплітається в запаморочливий сюжет "Амулета Самарканда"! 
Міхаель Енде 
"Нескінченна історія"
https://bookopt.com.ua/media/catalog/product/i/m/img_20161219_0051.jpg 
  До хлопчика Бастіяна потрапляє книжка "Нескінченна історія", з якої він довідується про чарівну країну Фантазію, про дивовижних жителів цієї країни та про смертельну небезпеку, яка загрожує існуванню Фантазії. Гортаючи сторінки книги Бастіян довідується, що врятувати Фантазію може лише той, хто придумає нове їм’я володарці країни – Дитинній царівні, а зробити це може той, кого має знайти житель країни Фантазії, хлопчик Атрейо. Але це тільки початок цієї казкової історії. Попереду багато таємниць та випробувань...
 Володимир Арєнєв 
"Порох із драконових кісток"
https://img.yakaboo.ua/media/catalog/product/cache/2/image/398x565/234c7c011ba026e66d29567e1be1d1f7/5/_/5__212.jpg 
  Марта на прізвисько Відьма звичайна старшокласниця. Відтоді, як батько поїхав на заробітки, вона живе удвох із мачухою, яку терпіти не може. Марта мріє вирватися з рідного містечка, а для цього сумлінно вчиться й підробляє в Інкубаторі. Однак зароблених грошей навряд чи вистачить на платне навчання в столичному універі. І тому в Марти є ще один приробіток: вона потай викопує, нейтралізує і збуває токсичні кістки. Кістки драконів.