ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 23 червня 2020 р.

10 щоденних звичок, які 
підвищать твою продуктивність
https://huss.com.ua/wp-content/uploads/2020/01/AdobeStock_175280357-600x338.jpeg
  Щодня мільйони людей повертаються з роботи втомленими та "вигорілими". Long hours, виснажливі завдання, що чергуються з перекурами та кофібрейками, будь-кого перетворять на офісного зомбі. Проте, культивуючи наступні корисні звички, можна позбутись зазначеного феномену.
  Lviv.com 
Висипайся
  Нормальний сон дорослої людини має тривати від 7 до 9 годин. Забудь про "ще 5 хвилин". Кількаразове переведення будильника зранку – надзвичайно деструктивна звичка. Кожен наступний дзвінок викликає лише роздратування і навряд чи це хороший початок дня. Натомість вчасно лягай спати. Хороший сон – це +500 до продуктивності.
Снідай
   Чимало людей ігнорують сніданок, а дарма. Зранку тіло потребує заряду енергії, тільки кавою або чаєм від нього не відкупишся. Перша половина дня – найважливіша на роботі, а з порожнім баком далеко не заїдеш.
Мисли позитивно
   Можливо, це звучить банально, але оптимізм дозволяє бути щасливим і продуктивним на роботі. З таким підходом ти розцінюватимеш навіть найважчу і брудну роботу у позитивному ключі. Повір, це окупиться!
Плануй свої справи у щоденнику
   Визначення переліку завдань на день, тиждень та пріоритетів на триваліший період дозволить раціонально управляти собою в часі. Такий підхід значно збільшить кількість доведених справ до успішного кінця, забезпечить гнучкість у прийнятті рішень та зосередить зусилля на найбільш пріоритетних справах. Всі завдання можна розділити на 4 групи: термінові й важливі; нетермінові важливі; термінові неважливі; нетермінові й неважливі.
Будь професіоналом
   Щоб бути професіоналом своєї справи потрібно займатись тим, що цікавить та близьке по душі. Тільки в такому випадку ти будеш із задоволенням занурюватись в процес з головою, шукатимеш шляхів вирішення проблем, освоюватимеш нові навички та удосконалюватимеш свою техніку. Постійно розвивайся та удосконалюй свої навички, відвідуй тренінги та навчання, спілкуйся з колегами та переймай чужий досвід.
Медитуй
   Часом люди відкидають медитацію через стереотипи. Але секрет успіху – не бути як усі, а бути собою. Медитація допомагає впорядкувати себе, відкинути зайве і чітко зосереджуватися на конкретних цілях. Спробуй аплікуху Headspace. Після першого ж заняття зрозумієш, що дозволяло Стіву Джобсу залишатися сфокусованим та чітко спланувати розвиток однієї з найпотужніших корпорацій планети.
Dress for Success
   Одяг має величезне значення. Якщо тобі подобається, як ти виглядаєш – ти почуваєшся впевнено. Однак, не перегинай палку, особливо з аксесуарами. Недаремно говорять: “Зустрічають по одягу, а проводжають по розуму”. Праця над обома компонентами неодмінно принесе успіх.
Святкуй маленькі перемоги
   Часто, досягнувши у чомусь успіху, ми спішимо взятися за наступне завдання у списку. Але так ми позбавляємо себе маленьких радощів життя, які насправді сильно впливають на мотивацію і продуктивність. Знайди час, щоб відсвяткувати свої перемоги – нехай це буде кава, смачний круасанчик чи, навіть, прогулянка.
Розчаруй Цукерберга
   Ну хіба що ти СММ-ник. А так, май на увазі, що соцмережі забирають не просто час, але й ментальну енергію. Якщо повністю позбутися лампового фейсбучика неможливо, виділи для нього окремий час зранку чи ввечері.
Вимкни нотифікації
  З приходом соцмереж спілкуватись стало простіше, однак надмірна активність стрімко зменшує особистий простір. Врахуй наступне: все, що відбувається у соцмережах, не потребує твоєї термінової участі. Коли є щось справді нагальне, тобі зателефонують. Все решта сміливо видаляй чи вимикай.