ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середа, 10 червня 2020 р.

Книги, які підлітки 
радять читати дітям 
https://nus.org.ua/wp-content/uploads/2020/01/Depositphotos_12389743_s-2019-e1578148395502.jpg 
  Дитячі книги зазвичай обирають дорослі, але тут ми зібрали книжкові поради для дітей від підлітків. Вони точно знаються на дитячій літературі, адже самі читали її лише кілька років тому.
Рік Ріордан "39 ключів: 
Лабіринт кісток" 
 
  Незадовго до своєї смерті глава могутнього клану Ґрейс Кехіл змінює свій заповіт. Тепер її численні спадкоємці опинилися перед вибором або отримати 1 мільйон доларів відразу, або ж взяти участь у змаганні, подавшись на пошуки загадкових 39 ключів, що дають владу над усім світом. Рухаючись за підказками, залишеними бабусею Ґрейс, головні герої 11-річний Ден і 14-річна Емі вирушають до таємничих паризьких катакомб, де їм належить знайти перший ключ. За ними полюють інші представники клану Кехілів, серед яких агресивне сімейство американських рейнджерів, зловісний агент російських спецслужб, та їхній рідний дядько Алістер. 
Марія Парр 
"Вафельне серце"  
%D0%92%D0%B0%D1%84%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%86%D0%B5 - фото 1
  У книзі йдеться про пригоди двох дев’ятирічних друзів-вигадьків – хлопчика Трілле й дівчинки Лени Лід. Їм до снаги геть усе – наминати смачні вафлі у вигляді сердечка, бавитися у другу світову війну, виступати в ролі вуличних музик, щоб назбирати грошей на старечий притулок для коней, зганяти овець, шукати за оголошенням тата, влаштовувати Ноїв ковчег і ще багато чого. Проте одного дня все зненацька обривається, назавжди лишаються тільки незабутні спогади й дружба. 
Алан Бредлі "Солоденьке 
на денці пирога"  
 gallery-image
  Флавія де Люс – нічний жах своїх старших сестер і любителька смертельних отрут. Одного ранку біля свого звичайнісінького англійського будинку Флавія знайшла звичайнісінький труп. І з цього моменту історія, що могла бути звичайнісіньким детективом, перетворюється на кумедні й небезпечні пригоди допитливої юної слідчої – вона намагається розплутати таємниче зникнення унікальної марки, яка належить самому королю Георгу. Бо що ще за таких обста­вин може робити донька завзятого філателіста полковника де Люса та зниклої десять років тому в Тибеті шукачки пригод? 
 Анна Гавальда 
"35 кіло надії"
 
  Повість читається за один вечір. Головному герою Ґрегуару школа приносить лише сльози, а радість він знаходить, коли майструє з дідусем єдиною людиною, яка розуміє хлопця. Ґрегуар хоче перейти в омріяну школу, але, на перший погляд, іспити йому не під силу, та й найближча людина не може його підтримати. Спочатку повість нагадує про відчай шкільних днів, а потім викликає посмішку, бо ті, хто в нас вірять завжди залишаються з нами і для кожного в цьому світі є місце. 
Девід Літчфілд 
"Ведмідь-піаніст"
 
  Одного дня ведмежатко знаходить у лісі щось дивне. Мимохіть торкнувшись до клавіш, воно вирушає у довгу дорогу, яка веде його з рідного дому до далекого й дивовижного краю, де у повітрі бринять прекрасні звуки, а слава та багатство тільки й чекають, щоб їх здобули. Місто цілком виправдало ведмедеві сподівання, проте глибоко в його серці раптом озвалася туга... Це зворушлива історія про те, куди приводять наші мрії, і тих, хто, попри все, чекає на наше повернення. 
  Джерело:  Bokmal