ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

четвер, 11 лютого 2021 р.

 Сім книжок для "чомусиків" 
будь-якого віку 
  Перші 10-15 років виховування дітей для батьків справді важкі бо задовільнити допитливість малечі справа вкрай складна. А для дітей у ці роки важливо дослідити та зрозуміти світ, у якому вони живуть. Але не хвилюйтеся, відповіді на всі-всі "що?", "як?" і "чому?" ви та ваші діти знайдете серед видань Видавництва Старого Лева. Пропонуємо 7 дитячих пізнавальних книжок, які розкажуть вам про складне й незрозуміле просто та з гумором.
Юля Смаль "Лесеві історії. 
Експериментуй та дізнавайся"
(для дітей 6-10 років) 
 Лесеві історії. Експериментуй і дізнавайся
  Знаєте, як заховати туман у склянці? А як перетворити яйце на гу­мовий м’ячик? Для цього не обов’язково бути чарівником. Достатньо кілька інгредієнтів, які можна знайти на кухні, знати пра­вила безпеки, а ще бути відкритими до світу та допитливими, як Лесик. Герой цієї книжки проводить цікаві хімічні експерименти зі своїми старшими братом і сестрою, і вони разом відкривають безліч нового про атоми, молекули, протони, кристали і про те, чому лід може бути гарячим. 
Домінік Воллімен "Професор Астрокіт і 
світ атомів. Подорож фізикою" 
(для дітей 8+) 
 %D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80+%D0%90%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%96%D1%82+%D1%96+%D1%81%D0%B2%D1%96%D1%82+%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BC%D1%96%D0%B2.+%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B6+%D1%84%D1%96%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D1%8E - фото 1
  Чому небо блакитне? Як ми бачимо кольори? Звідки береться електрика? Як літаки тримаються в повітрі? Фізика є невід’ємною частиною повсякденного життя кожного з нас. Досить просто вийти на прогулянку й на кожному кроці можемо спостерігати фізичні явища: сонце світить, вітерець віє, машини везуть пасажирів та багато іншого! Професор Астрокіт – найрозумніший кіт у галактиці – відкриє вам загадки фізики та дасть прості відповіді на складні питання.
 Кирило Безкоровайний 
"Моя подруга з темної матерії"
(для дітей 9-14 років)
 
  Чи знаєте ви, як народжуються зірки і з чого складається темна матерія, яку досі вважають однією з найбільших таємниць у Всесвіті? Ці запитання варті дискусії, якщо ти з родини астрофізиків, як наш головний герой, а ще маєш вдома справжнісінький телескоп. І тоді зовсім не складно уявити, що твоя кімната відкритий космос. Але ти в ній не один, бо раптом нізвідки з’являється дивовижна дівчина, яка запевняє, що вона… з темної матерії. На вас чекають цікаві подорожі, а ще історія про міцну дружбу, яка надихає і мотивує до нових наукових відкриттів. 
Андрій Бачинський 
"Трикутник Зевса"
(для дітей 10-12 років)
 Фото Трикутник Зевса - Бачинський Андрій (9786176798354)
  Теодор із батьками летить відпочивати на Крит, прихопивши... підручник з геометрії, щоб підівчитися і виправити річну оцінку. Хлопець дратується, що канікули зіпсовані безнадійно. Тим паче, що батьки, першого ж дня перегрівшись на сонці, не бажають виходити з готелю. А Тедові хочеться потрапити до відомого лабіринту Мінотавра. Він вирішує, що може зробити це і сам. Але несподівано потрапляє не просто на руїни Кносського палацу, а в інший час, де його чекають неймовірні і навіть небезпечні пригоди... Саме тоді Тедові і стає в нагоді знання геометрії.
 Андрій Бачинський 
"З Енштейном у рюкзаку"
(для підлітків 11-14 років)
 Книга Андрій Бачинський «З Ейнштейном у рюкзаку» - фото
  Троє головних героїв можуть вас запевнити знання з фізики не тільки стануть у пригоді, але й життя врятують. Олег, Соломія та Юрко прибувають до лісового табору, де планується повторення шкільної програми з фізики за сьомий клас, але випадково опиняються в екстремальних умовах, де можуть покластися лише на власні сили. Щоб урятуватися, їм доводиться згадати закони фізики та на практиці переконатися в їх ефективності.
Сара Стенб’юрі "501 факт, 
який потрібно знати з… географії"
(для підлітків 12+)
 
  У цій книжці, геть не схожій на шкільний підручник, ви знайдете 501 важливий факт про Землю. Зокрема, цікаву інформацію про материки, океани й атмосферу та результати досліджень незвичних природних явищ і екокатастроф. Книжка зацікавить усіх, хто любить пізнавати світ. 
Ізабел Міньйош Мартінш та 
Маріа Мануел Педроза "Тут усередині. 
Путівник глибинами мозку" 
(Для підлітків 12+)
 Книга Тут усередині. Путівник глибинами мозку. Автор - Мартінш Ізабел Міньйош, Педроза Маріа Мануел (ВСЛ) - фото 1 - id-p1363299583
  Колись вважалося, що органом, який регулює емоції та думки, є серце. Однак сьогодні ми вже знаємо напевне: наша свідомість, думки, почуття, ідеї та знання існують завдяки невпинній і складній роботі мозку. Те, що відбувається тут, усередині мозку, по-справжньому захоплює! Як виникає думка? Як зберігаються знання і де формуються спогади? Як мозок змушує нас діяти? Звідки ви знаєте, що ви це ви? Вирушайте в мандрівку глибинами мозку і розгадуйте вражаючі таємниці роботи людського організму.