ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

четвер, 11 лютого 2021 р.

Читання на вихідні: 
засніжені книжки 
14 Зимові етюди / Читай
  Зима – найкращий час для читання. Особливо, коли йдеться про атмосферні зимові книжки. Іноді вони створюють казковий засніжений настрій, дають змогу наснажитися зимовою свіжістю, змушують інакше подивитися на світ, з його дивами природи і погоди, інколи запрошують у захопливу зимову мандрівку до іншої країни, часу чи навіть виміру. Багато снігу, тріскучий мороз та крижаний холод – все у цій добірці книжок, до якої варто чаю та загорнути ноги в ковдру. 
  Yakaboo
Анне Гольт
"Могила на двох"
 
  У Норвезькій лижній збірній допінговий скандал! Одну з найкращих лижниць Хеге Кін Морелл звинувачують у вживанні клостеболу. Під загрозою її участь у Зимовій Олімпіаді і взагалі спортивна кар’єра. Її батько хоче знайти тих, хто підставив доньку. І наймає для цього Сельму Фалк колишню спортсменку, олімпійську чемпіонку і найкращу адвокатку країни. Утім, уже незабаром стає зрозуміло, що скандал із Хеге лише верхівка айсберга залаштункових інтриг, корупції і тіньових схем, що процвітають у Федерації.
Олег Поляков
"Крижана карусель"
 
  Її звуть Христиною, але насправді вона Хризантема як пізня осіння квітка, котрій не страшні перші морози й сніги. Вона шукає свою Україну на Майдані у вирі революційних подій, а потрапляє у моторошне й водночас прекрасне місце, де подобою велетенської платівки крутиться крижана карусель. І химерна карусель метафорично кружлятиме, аж доки не перетвориться на безжальну рулетку, яка вершить долі маленьких людей-хризантем.
Анастасія Нікуліна
"Завірюха"
 
  Заради звичайної людської дівчини він порушив тисячолітні закони та пішов наперекір самим богам. Яр син давнього роду Завірюх, наділених могутньою силою. Та кожних чотири роки вони кидають власні домівки, щоб утекти від неминучої ненависті людей. А все тому, що через жорстоке прокляття втратили найголовніше: любов. Хто стане на бік світла, щоб протистояти пітьмі? Чи почують Великі молитви смертних? Часу обмаль. Адже темрява вже оселилася в душах людей та могутніх богів... 
Філіп Пулман
"Північне сяйво"
 
  Вирушаємо на північ, де сяє фантастична аврора бореаліс, де снігу стільки, що ніколи не розтане. У світі, створеному Філіпом Пулманом, разом існують люди та їхні деймони – душі, які оприявнюються в образах тварин. Дівчинка Ліра мешкає в Оксфорді, та невдовзі вона вирушить з дядьком та своїм деймоном Пантелеймоном на Північ, адже там коїться щось дивне. Там є таємничий Пил, який зацікавив науковців, адже, подейкують, має особливу силу і несе в собі небезпеку. Тим часом місто сколихнули кільканадцять випадків викрадення дітей. І сліди, схоже, ведуть на Північ. 
Андерс Бйоркелід
"Зла зима"
 
  Холодна засніжена історія для підлітків родом зі Скандинавії, що відкриває фентезійну тетралогію "Оповідь про Кровних". Зима тут не просто холодна пора року, вона має глибший вплив. Початок може нагадати вам казку про Ґендзеля та Ґретель, які вирушили до лісу. Так і тут близнята зустрічають дивовижну істоту, яка знає майбутнє і поділититься з ними. Їхня пригода починається просто зараз, діти ступлять на шлях, повний небезпек, та дізнаються те, що воліли б не знати. Люта Холоднеча – чи встоять вони проти неї?