ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

неділя, 14 лютого 2021 р.

 Читання на вихідні: 
гарячі зимові новинки
https://st2.depositphotos.com/1020804/11766/i/600/depositphotos_117663394-stock-photo-hot-mulled-wine-and-a.jpg 
  Як ваш лютий стартував? Сайт Yakaboo встиг назбирати чимало нових книжок: і пронизливі романи, і пригодницьке чтиво, і довгоочікуване продовження серії, і натхненний нонфікш, і навіть життєпис. Вибирайте новинки для затишного читання у зимову пору.
Наталія Довгопол
"Мандрівний цирк сріблястої пані" 
 
  Ефектна власниця мандрівного цирку фрау Ґріте переживає скрутні часи. Мало того, що її чоловік виявився авантюристом і зник безвісти, так ще й трупу доводиться від зубожіння рятувати. До всього, коронний номер – виступ велетенського ручного вовка – на межі провалу: юна глядачка, яку всі вважають причинною, сходить на сцену й приборкує грізного звіра. Цирк рушає далі. Але з тої зустрічі в смугастому шатрі, на один вечір напнутому посеред скошеного поля, бере початок нова історія: про тих, хто шукає любові й справедливості, про людей і перевертнів, що намагаються віднайти свою істинну сутність.
Сара Вінман
"Бляшаний чоловік"
 
  Сара Вінман пише меланхолійну прозу. Її герої знаходять надію і любов у повсякденності, у коротких миттєвостях, з яких і складається життя. У цьому романі читач знайде і радість, і душевний біль, і любов у різних її виявах. Та байдуже, яку форму набирає любов, якщо вона справжня. Тож це проста, але завжди складна розповідь про становлення особистості, про вміння дарувати кохання, про вибір, який ми робимо щодня. 
Роберт Ґалбрейт  
"Бентежна кров"
 
  Приватний детектив Корморан Страйк приїхав у Корнволл у гості до родичів, але й тут робота не відпускає його: до нього звертається жінка з проханням допомогти розшукати її матір, яка зникла за загадкових обставин далекого 1974 року. Страйк ще не займався такими давніми справами, але, попри невисокі шанси на успіх, він заінтригований і вирішує поновити розслідування. Розгадуючи таємниче зникнення, Страйк і його напарниця Робін Еллакотт зіштовхнуться з неймовірно заплутаною історією, в якій виринають то карти таро, то маніяк-психопат, то ненадійні свідки. 
Віталій Левун
"Сни увіч проти вербної неділі"
 Сни у ніч проти Вербної неділі
  На початку роману в дім удови Уляни приходить квартирант Микола Іванович, який постійно замикається у своїй хатині і проводить там свої химерні експерименти. Чи вдасться йому завершити те, заради чого приїхав? Куди зник Володька зі давніх родинних світлин? І що це за дитина раптом з’явилася на подвір’ї Уляни, мов дві краплі води схожа на її давно померлого сина?
Андерс Гансен "Інстамозок. 
Як екранна залежність призводить 
до стресів і депресії" 
 Інстамозок. Як екранна залежність призводить до стресів і депресії
  Мозок розвивався в умовах, де на першому місці було виживання. Він винагороджував людину дофаміном за калорійну й солодку їжу, що насичує і рятує від голоду. Але часи змінилися, а мозок лишився таким самим. І як йому зі старими звичками пристосуватися до сучасних умов? Як протистояти спокусам фастфуду, безлімітному інтернету й бажанню по 5–7 годин просиджувати в соцмережах? Як уникати стресу й тривожності, якщо на них запрограмований? Про це читайте у книжці "Інстамозок".  
Тім Боно
"Наука щастя. Коли лайки
це ще не все" 
 Наука щастя: коли лайки – це ще не все - #книголав
  Чи дійсно всі такі щасливі, як виглядають у соцмережах? Чи взагалі є щастя там, де більшість людей проводить сьогодні найбільше часу? Щодня у наших френдстрічках ми читаємо безліч історій успіху і переглядаємо ще більше фото успішних людей, ми порівнюємо себе з іншими, що часто призводить до розчарувань, заздрості і занепаду. То як бути щасливими у сучасному цифровому світі?