ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

четвер, 28 жовтня 2021 р.

 Урок медіаграмотності 
"Будь в курсі"
 
  20 жовтня у бібліотеці-філії №3 відбувся урок медіаграмотності "Будь в курсі". Учасницям заходу розповіли про Фестиваль інфомедійної грамотності, що зараз проходить у Хмельницькому. Потім вони разом з бібліотекаркою вчилися розпізнавати неправдиву інформацію у ЗМІ та соцмережах. На основі таких практичних завдань їм вдалося опанувати основні терміни у галузі медіаграмотності. 
  Далі "учні" переглянули перший випуск телерубрики "Сито" про джерела інформації, котра є спільним проєктом ТРК "Місто" та Централізованої бібліотечної системи Хмельницької міської територіальної громади. 
  Учасниця Антоніна Колодій після уроку розповіла: "Тепер буду знати, що мої плюсики під дописами у фейсбуку нікому не допомагають, а – навпаки. Буду уважнішою у сприйнятті новин та інформації". А пані Валентина сказала, що навіть і не думала, що нами через телебачення можуть маніпулювати і схиляти на той чи інший бік.
 Також учасницям представили книги з інфомедійної грамотності та порекомендували пройти онлайн-курси "Інформаційна гігієна", "Very Verified".