ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середа, 14 вересня 2022 р.

  5 способів зменшити
 рівень стресу
  
 Усі ми проживали такі дні. А зараз враження, ніби вони безкінечні. Ми вважаємо: українці неймовірні. Щодня ми підтримуємо одне одного, жертвуємо гроші, не даємо економіці вмерти. Та, щоб продовжувати й далі виживати в умовах війни, необхідно найперше подбати про себе. Тому ми продовжуємо в статтях розповідати вам, як це можна зробити. Тому що ментальне і фізичне здоров’я – не роздільні. Аби організм міг добре функціонувати, треба дбати про обидві складові.
 Турбота про себе – це ключ до того, щоб залишатися при здоровому глузді під час напружених робочих тижнів, і, як би важливо не було тримати кардіо в тонусі, іноді вам просто потрібно розслабитися. Ось кілька способів.
 1. Вимкніть телефон, відставте його й розслабтеся. Правило №1 – прибери телефон подалі. Останнє, що вам потрібно після важкого дня, – це гортати соціальні мережі, порівнюючи своє життя із фейковим світом Insta.
 2. Наберіть ванну. Настав час дістати улюблені бомбочки для ванни, які вам подарували на якийсь із корпоративів. 
5 способів зменшити рівень стресу 1/1
 3. Знайдіть хорошу книгу. Коли ви востаннє брали до рук справжню книгу? Ви знаєте, книга з паперу, а не та, яку ви читаєте через свій телефон, планшет чи Kindle? На честь того, що ви виконали Правило №1, знайдіть собі гарну книгу, де ви зможете гортати сторінки, нюхати папір і просто відпочивати.
 4. Налийте собі келих (або два) вина. Вина немає? Ви коли-небудь бачили один із тих келихів, у які поміщається ціла пляшка вина? Сьогодні ввечері може бути просто ніч для цього (жартуємо, але не точно). Іноді ви повинні лікувати себе. Ніщо не зрівняється з келихом (або двома-чотирма) Мерло у поєднанні з гарною книгою та гарячою ванною.
5 способів зменшити рівень стресу 1/1
 5. Запаліть свічки або розпиліть ефірні олії. І останнє, але не менш важливе: останній штрих у вашому прихистку від стресу: свічки та/або ефірні олії. Запаліть свічку або увімкніть дифузор і приступайте до ароматерапії. Відомо, що аромати, як-от лаванда, евкаліпт, ромашка та ладан, допомагають заспокоїти нерви і є природним засобом від занепокоєння.
  Джерело: Uamodna