ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятниця, 16 вересня 2022 р.

 Читання на вихідні: 
містичні та інтригуючі книги
 Короткі твори змусять вас згадати почуття, коли дивишся на невелику кількість сторінок і стає трохи сумно від того, що історія добігає кінця, але зупинити сторінки, що тануть, вже неможливо. Сон, їжа, інтернет – все це не має значення, коли такий твір затягує в свій вигаданий світ. Якщо вам вже час розвантажити відчуття чимось коротеньким, але з користю, то ось вам підбірка творів, які можна здолати за один вечір. 
Карлос Руїс Сафон 
"Володар туману" 
 Родина тринадцятирічного Макса переїздить до тихого прибережного містечка. Та з першого ж дня хлопець відчуває щось дивне. Ці старовинні будівлі та химерні вулички наче живі. І ці скульптури здалося, чи вони ворушаться? Стрілки годинників тут інколи починають рухатися у зворотному напрямку. А під час буревію з морського дна підіймаються затонулі кораблі. Загадкою оповита історія колишнього господаря будинку, де оселилася родина Макса. Та ось дивний доглядач маяка розповідає легенду про безжалісного й могутнього Володаря Туману, який століттями панував у цих краях. А тепер він повернувся, щоб зібрати борги минулого…
Марта Гулей 
"Коли приходить Ві"
 Він уже не пам’ятає, як почалися проблеми. Можливо, зі скреготу ключа, що ним замикав двері батько, а він боявся навіть думати, що відбувається. А може, з метушливості стривоженої мами. Чи з усвідомлення того, що він самотній серед найближчих людей, яким не до нього. Усе, що залишилося з ним, точність у всьому, пробіжки, дивакувата подруга Ві, спалахи головного болю. Усе, що знайшов у свої 27, неоднозначна увага Марії. Легше ставало тільки тоді, як приходила Ві. Вона єдина, з ким можна було поговорити про те, чого не знав ніхто і не зовсім розумів він. Потім і вона змінилася. Спроби розпитати її про своє минуле наштовхуються на спротив і гнів. Але ж він мусить збагнути те в собі, від чого ховається його розум, і нарешті докопується до жахливої правди.
Ірина Смолич 
"Пісок у склянці"
 Одного холодного осіннього вечора письменник Віктор Нетке закінчує новий роман і везе його своєму видавцеві. Дорогою починається сильна злива, і він підбирає на узбіччі старого, який представляється антикваром. Чоловік справляє дивне враження незвичайним одягом та загадковою манерою спілкування. Від нього віє таємницею, наче він зійшов зі сторінок старовинного роману. Віктор відчуває занепокоєння. А коли його автомобіль на слизькій дорозі збиває маленьку дівчинку, він розуміє, що ця зустріч невипадкова, і йому доведеться зустрітися зі справжнім божевіллям.
 Марія Моклиця 
"Обакон, розчакловувач слів"
 У цій книзі є все: зворушлива і незвичайна історія кохання, пригоди, містика, відьми, демони, боротьба добра і зла... Але все це не головне. Важливо, що герой наділений дивовижною здатністю він вміє читати (вгадувати, розшифровувати) потаємний код втрачених душ. Попрацювати розчакловувачем слів довелось Обакону в дуже дивних обставинах.
Ніл Ґейман 
"Зоряний пил" 
  Трістран пообіцяв повернути зірку, що впала з неба. Він вирушає у подорож, щоб здійснити бажання коханої, прекрасної Вікторії Форестер і опиняється у зачарованому світі, що лежить за муром простого англійського селища. "Зоряний пил" безмір пригод і магії, прекрасна казка майстра художнього слова Ніла Ґеймана, що полюбилася багатьом читачам. За мотивами книжки відзнято легендарну кінострічку.у.