ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 6 вересня 2022 р.

День читання книг
 6 вересня відзначають День читання книг. Свято створене, зокрема, щоб підбадьорити тих, хто любить читати, наголосити на важливості читання, стимулювати людей придбати нову книгу для власної чи публічної бібліотеки або просто сходити до книгозбірні.
  Читання книг безумовно розширює кругозір людини, робить її розумніше, відмінно позначається на пам'яті, а також сприяє збагаченню її внутрішнього світу. Також читання книг збільшує словниковий запас людини (це найбільш очевидно у дітей), сприяє виробленню більш чіткого мислення, за рахунок цього ми більш ясно формулюємо і висловлюємо свої думки. Під час читання серйозних творів, ми постійно замислюємося про те, яку ж думку хотів висловити автор. При цьому наші мозкові звивини ворушаться швидше і, що дуже корисно, розвивається наше логічне мислення, поліпшується спостережливість і стає гостріше наш розум.
  Тож День читання книг запрошує взяти книжку, і почати читати сьогодні і кожного дня хвилин 10 -15, наприклад перед сном. І через 3-4 тижні ви вже в рядах книголюбів. Вітаємо вас, дорогі книголюби зі святом і бажаємо захопливого читання!