ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

понеділок, 29 травня 2023 р.

 Цікаві й пізнавальні 
історії для дітей
 Топ-5 пізнавальних книг для дітей на Форумі видавців у Львові 
 Сьогодні ми приготували для вас добірку не тільки цікавих та захопливих, а й пізнавальних книг для малечі дошкільного та молодшого шкільного віку і впевнені, що серед них точно знайдуться ті, які стануть окрасою вашої бібліотеки! А ще, вони якнайкраще підходять для сімейних читань, або ж як подарунок для ваших маленьких читак! Ну то що, поїхали?
 Наталка Малетич 
"Абетка"
(для діток віком 3-5 років)
Абетка (Картонки) 
 Хочете дізнатися, як акула проковтнула всі літери і навіщо фея фіалок розмальовує спинки білим овечкам, чи здужають гномики видертися на Говерлу і чи подолає юний юнга найсолоніший у світі Атлантичний океан? А також чому норка в ондатри нору відбирає, де живе чорничне чудовисько і яку шапку сплела мама шиншилі? Про все це у  новій "Абетці". Завдяки ритмічним віршикам Наталки Малетич та теплим і барвистим ілюстраціям Наталі Чорної малюки завиграшки вивчатимуть літери української абетки та відчують любов до світу довкола, до своїх дому, сім’ї, чотирилапих друзів, природи і рідної країни.
 Євгенія Завалій 
"Місія "Порятунок": дельфіни"
(для діток 6-8 років)
Місія «Порятунок»: дельфіни 
 Ще одна книжечка із барвистої та важливої серії  книг авторки Євгенії Завалій про важливість збереження та порятунку усього живого; екологічного та дбайливого ставлення до природи. Цього разу письменниця розповідає історію маленького дельфінятка Матіаса. У "особливого" хлопчика Марка та Матіаса зав’язалася справжня, міцна дружба, яка не потребує слів. Марк прагне звільнити свого друга, адже дельфінятко страждає у неволі. Але чи вдасться хлопчику, який не розмовляє, звільнити Матіаса та інших дельфінів?
Слава Світова 
"Потаємна суперсила"
(для діток 3-5 років)
Потаємна суперсила 
 Бешкетна неслухнянка Ніна обожнює все супергеройське. Приборкати час або й монстрів легкі для неї завданнячка. У неї є стонадцять ідей, як урятувати світ... але зовсім немає суперсили! Як і де її відшукати? Кого потрібно здолати, щоби стати справжнім супергероєм? Подейкують, потаємна суперсила живе у кожному з нас. А щоб її розбудити, достатньо маленької доброї справи.
Галина Вдовиченко 
"Життя іграшкових овечок"
(для діток 3-5, 6-8 років)
 Життя іграшкових овечок 
 Життя іграшкових овечок цікаве у кожну пору року. Взимку вони чекають на таємного Миколая і виглядають снігову овечку, навесні радіють першим вербовим "котикам" і влаштовують велике прибирання під пісню, яку склала овечка Солька. Влітку на всіх чекає велике купання і нова перукарня овечки Найди, а восени можна влаштувати показ мод і робити чудові намети з опалого листя! А ще овечки сваряться і миряться, влаштовують піжамні вечірки, читають книжечки і прибирають рідний ліс від сміття… Тож нудьгувати їм ніколи, як і тобі, коли поринеш у пригоди разом з ними!
 Ірина Савка 
"Киця Миця, мандрівниця"
(для діток 6-8 років)
 Киця Миця, мандрівниця 
 У казковому лісі живуть собі звірята. Часом приятелюють, іноді сваряться, тож вирішили відкрити Школу Добра, аби ніхто нікого не ображав. Тому тепер Вовчик Страшко не кривдить Барана Берберана, Жабка Мася дружить із Лелекою а Киця Миця з Гусочкою Біляночкою. Ця книжечка казок допоможе діткам зрозуміти, що добре, а що погано, і знайти справжніх друзів.