ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

понеділок, 22 травня 2023 р.

 Детективні історії для дітей
 
 Захопливі детективи люблять всі, як дорослі, так і діти. Тож ми підготували добірку дитячих детективних історій для читачів і читачок різного віку. Готові розкривати таємниці, дізнаватися секрети та відчути себе справжніми детективами? Уперед!
Галина Вдовиченко
"36 і 6 котів-детективів" 
36 і 6 котів-детективів
 Це друга книга з серії про 36 і 6 котів! І тепер у котів-танцюристів з’явився новий талант – до дряпопису. Їхні картини прикрасили стіни господаревої кав’ярні, але ненадовго... Стався злочин. Хто візьметься розслідувати дивне зникнення? Хто розкриє таємницю вісьмох липових дощечок? 36 і 6 котів-детективів беруться до справи… Буде захопливо, весело і дууууже цікаво!
 Клаус Гаґеруп та Гільда Гаґеруп 
"Супердетектив Тім і  команда. Таємниця зниклого діаманта" та "Супердетектив Тім і команда. Великодня таємниця"
 
 У перші частині Тім та його сестра Єнні уперше їдуть відпочивати на лижний курорт, де їхні батьки придбали невеличкий будиночок. Під час карнавалу в місцевому готелі викрадають дорогий перстень з діамантом. Хто ж у Сультоппені злодій?
 Друга частина про Тіма та його сестру Єнні розповідає про нову справу! Пожежа в готелі, зникла картина та лижний забіг на шаленій швидкості
це лише кілька з тих головоломок, над якими Тімові та Єнні доведеться добряче помізкувати.
 Меґан МакДоналд 
"Джуді Муді – детектив"
 Джуді Муді – детектив - Меґан МакДоналд (978-617-679-600-8) - зображення 1 
 Зустрічайте Джуді Муді, супернишпорку! Спеціалізується на розшуку зниклих тварин, вистежуванні підозрюваних, розпитуванні свідків, зламуванні шифрів і пої­данні печива! У цій книжці Джуді Друді, тобто Муді, найкраща на весь світ розгадувачка таємниць, вирішує серйозно взятися за пошуки зниклого цуценяти і продовжити справу її улюбленого детектива Ненсі Дрю. Тож пригоди непосидючої Джуді, її брата Стінка, а також друзів Рокі і Френка тривають.
Маруся Щербина 
"Усі під підозрою" 
Усі під підозрою!
 Остап мріє стати детективом. І ось трапляєть­ся нагода: у школі зникають козацькі монети! Звісно ж, хлопець одразу береться шукати злочинців. І не сам: виявляється, його брат Олег теж зацікавився дивним зникненням монет, як і Соня, новенька зі школи. Утім, розслідувати злочини не лише дуже захопливо, а й важко, бо під підозрою опиняються геть усі. На друзів чекають шалені пригоди: загадкові справи, допити, справжнісінькі скарби і навіть замки з привидами. Чи вдасться юним детективам знайти винних?
 Андрій Бачинський "Детективи в Артеку" та 
"Детективи з Артеку. Таємниці Кам’яних Могил" 
 
 У першій частині Оленка та її друзі – Антон, Сашко і Сергій у таборі на березі Чорного моря ­випадково дізнаються про таємницю захованих неподалік коштовностей славнозвісної Міледі з роману про трьох мушкетерів. Уночі друзі таємно вирушають на пошуки скарбу, але потрапляють у вир захоплюючих пригод.
 У другій частині на героїв чекають захопливі несподіванки та справжні випробування. Спершу хлопці приїжджають в гості до Оленки – до Львова, вважаючи, що саме там заховані коштовності Міледі. А незабаром, на літніх канікулах, змушені вирушити до Кам’яних Могил – адже Оленчин тато у небезпеці!