ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

субота, 10 червня 2023 р.

Добірка атмосферних книг, які найкраще читати влітку
 https://static.wixstatic.com/media/984363_7fc3601f0c3c40689e756d502907c30b~mv2.jpg/v1/fill/w_750,h_475,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/%25D0%25BB%25D1%2596%25D1%2582%25D0%25BD%25D1%2594-%25D1%2587%25D0.jpg 
 Є такі книжки, які набувають особливого шарму влітку. Вони стоять на поличках, чекаючи свого часу та зберігаючи тепло літніх вечорів. Адже знають, що рано чи пізно ми до них повертаємось за цим теплом. Саме такі книжки у цій добірці, ті, у які хочеться поринати саме влітку.
  Рей Бредбері 
"Кульбабове вино"
  https://blog.yakaboo.ua/wp-content/uploads/2017/05/Screenshot_1.png
 Книга "Кульбабове вино" дає можливість прожити ціле літо з двома братами Дугласом і Томом та спостерігати за життям їхнього маленького містечка, у якому, на перший погляд, нічого не відбувається. Для них літо незмінно асоціюється з кульбабами, які збирають для вина, з новими тенісними туфлями, в яких криється диво, феєрверком, збором винограду та іншими розвагами. Вони вирішують записувати всі події літа і свої думки про них, тому що Дуглас зрозумів одну істину. Він живе. 
 Марк Лівін 
"Бабине літо"
 https://blog.yakaboo.ua/wp-content/uploads/2017/05/Screenshot_3.png
 Ця добра і сумна книжка розповідає про 10-літнього хлопчика Ждана, який приїхав на літо до бабусі й дідуся, бо мама з татом вирішили розлучитися. Він дивиться на світ, ніби такий звичний, і розуміє – світ змінюється, його чому? і як? уже значно складніші. Так настає дорослішання. Але є тут і машинки-паровози-футбол-збиті коліна та найкращий друг на літо – усе, що робить наші спогади про дитинство такими добрими і сумними.
 Туве Янсон 
"Літня книжка" 
  
 Це історія дівчинки Софії, яка з бабусею і татом, в оточенні природи, на прекрасному острові, проводить незабутні літні дні. В буденних розмовах Софії з бабусею можна відшукати чимало мудрості та філософії. Вони обговорюють абсолютно все: від птахів, до куди складніших тем Бога, або інших людей. Попри сумні моменти і те, що тут кожен намагається пережити смерть однієї з найдорожчих людей у житті, книга залишає приємні враження та є однією з найбільш затишних та добрих у цьому списку.
 Джек Керуак 
"В дорозі"
  
 "В дорозі" віддзеркалив світогляд цілого покоління, став культовим текстом контркультури, а невдовзі всесвітньо визнаною класикою. Нескінченна дорога, автостоп і автобуси, перетинання континенту від краю до краю, нічні розмови до світанку, поезія, секс, речовини і, звісно ж, нестримний джаз. Дослідження меж особистої свободи і Американської мрії. Сповнена пригод подорож двох друзів: письменника-початківця Сала Парадайза та юного шахрая й бабія Діна Моріарті.
 Ернест Гемінґвей 
"Фієста. І сонце сходить" 
https://blog.yakaboo.ua/wp-content/uploads/2017/05/Screenshot_10.png 
 Автобіографічний твір, який було написано після відвідин письменником кориди в Памплоні в 1925 році. Бої биків; любовні переживання; ціле втрачене покоління – покоління, яке пережило Першу світову війну, але не знає, як тепер жити далі; роздуми про вічне повернення і стиль письма, який неможливо сплутати ні з чиїм іншим, – от тільки кілька ключових переваг "Фієсти", які змушують кинути все і негайно почати читання.